Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Ring volný-boxovárna

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět

Jste pro?

Anketa končí za stř 01 lis 2006 18:33

Ano,
11
85%
Ne
2
15%

Celkem hlasů: 13

pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

I keď sa bežne vravieva ,,Chudoba cti netratí", ja nato hovorím ,,Človeče nerob zo seba chudáka a prestaneš mať problémi nie len so cťou ale aj s chudobou". Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Ahoj

Příspěvek od laik »

Iv skvělá uvaha.
dodám jen, že názory většiny lidí na tomto foru otevírájí oči (teda mě určitě)
a některým neznalím lidem co jakoby "náhodou"narazí na toto forum
to muže připadat oslepující a ze strachu z neznámého(zapomenutého)
kopou kolem sebe aby našli ten pevnej bod kterýho se mohou chytnout
když ho nenajdou tak odejdou a budou si myslet co že to tady sou za divný lidi.
ale věř že někde v podvědomí, jim nějaký části těch informací zustanou zasunuty pro pozdější použití,
až budou připraveni porozumět....
tak bych prosil za všechny hledající o schovívavost a trpělivost
při srážce z neználkem (nasíračem),nebot toto setkání je určitě přínosné pro obě strany.
dovolil bych se tě kousek citovat :
"Znovu opakuji, nic není náhoda a vše má svůj důvod,vždy to k něčemu směřuje,ať to víme nebo nevíme...."

hezkej večer přeji...

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iv »

pepe píše:I keď sa bežne vravieva ,,Chudoba cti netratí", ja nato hovorím ,,Človeče nerob zo seba chudáka a prestaneš mať problémi nie len so cťou ale aj s chudobou". Pepe
Souhlas PePe,lidi se nenarodili proto,aby se hrbatili před někým,jen třeba pro to,že mají peníze a tím i moc,oni nevědí,jak může být vše pomíjivé a věci se mohou zvrátit,kdyby se lidi drželi rovné páteře,zlo by nemělo šanci.A to určitě při své praxi,v těch místech,kde většinou skončíme musíš vycítit v atmosféře,kde si lidé uvědomují,že hráli v životě většinou jen roli žebráka,je tam i lítost nad sebou,svým jednáním.

Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od Elektro »

pepe píše:I keď sa bežne vravieva ,,Chudoba cti netratí", ja nato hovorím ,,Človeče nerob zo seba chudáka a prestaneš mať problémi nie len so cťou ale aj s chudobou". Pepe
Zdravím ťa Pepe.
Čo sa týka cti, tak s tebou nesúhlasím. Česť je obrazom človeka v jeho žiote azároveň aj jeho štít. Ak by som niekomu niečo ukradol, tak sa nedokážem pozrieť do zrkadla a tobôž už niekomu do očí.
To je môj názor a životná skúsenosť viac ako pol storočia.

pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

Elektro , aspoň vydíš ako velmi a to nie len v matematike ale aj v ,,ludskej reči" je dôležité číslo ,,1". Nie nadarmo sa vravieva ,,JEDEN z mála". Mimochodom , nie je zlodej ako zlodej . Sú taky ktorí nemusia ale prestovšetko kradnu (tých je vedčina a určite sa ich pár nájde aj tu medzi nami) a tý čo akosi nemóžu , no sú ,,donútený". Aby som nezabudol , ešte je tu aj pár ,,svetích" ale tý sú vedčinou čo kus , to ,,muzikant". Niekto kradne ,,hmotu", niekto slová (myšlienky) a niekto ,,klud" na duši . Takže tak sa veci ,,medzi nami" v reali maju . Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Re: Uvaha

Příspěvek od Pego »

Ahoj, Iv,

"kostymy" - dobry, jen něgdy je těšký dokonale hrát "blbce" aby čéék zůstal nepovšimnut, pod radarem, "Sith-ama" (Zdravim Karkulky!). Sinusoidu vnimam všude - je to puls (plus?) života: vztahy, kariera, rozvoj osobnosti, dech všehomíru. Je to všude... S kopce jedeš zadarmo, do kopce káru musíš tlačit /\/\/\/\/\/\/\/\/\.... Někomu sem psal, že "Sithové jsou rychlejší jak dvouvrstva :) Vstyčit štíty a jedem dál." Přeji všem ze správné strany: Ať tu válku vyhrajem!

jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Navíc vše je relativní. Krást... Ukrást někomu. Co když ten někdo je stát? Tisíce naprosto zbytečných úředníků se fláká v práci a díky internetu a počítačovým hrám kradou čas pracovní doby. Jedná se o miliardy.Co flákající se vláda. Taky krade, neboť nevyužívá pracovní dobu, za níž je placená. Co obchodník, jenž má rabat větší, než obvyklý?? Kde je ta hranice?? Kde je čest? Pego, která je ta správná strana? ta naše??Vše je relativní. Já si šmoulím ovečky a myslím, že jen kristuspán měl bohulibější zaměstnání. Ovšem v očích ekofundamentalisty jsem masový vrah, jenž trhá děti jehňata od maminek oveček a posílá je na smrt po kamionech.....A v mých očích je mírumilovný úředník třikrátzbytečný tvor. Navíc snad ani nemá koule, protože chlap má měnit svět k obrazu svému a né se štárat tužkou v noce hnípajíc jako mrzák kdesi v kanclu upoután na židli.... Jde o úhel pohledu a relativitu.

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

Pego píše:Ahoj, Iv,

"kostymy" - dobry, jen něgdy je těšký dokonale hrát "blbce" aby čéék zůstal nepovšimnut, pod radarem, "Sith-ama" (Zdravim Karkulky!). Sinusoidu vnimam všude - je to puls (plus?) života: vztahy, kariera, rozvoj osobnosti, dech všehomíru. Je to všude... S kopce jedeš zadarmo, do kopce káru musíš tlačit /\/\/\/\/\/\/\/\/\.... Někomu sem psal, že "Sithové jsou rychlejší jak dvouvrstva :) Vstyčit štíty a jedem dál." Přeji všem ze správné strany: Ať tu válku vyhrajem!
Hlupáků je spousta, chytrých nemnoho a jenom ti nejchytřejší se vydávají za hlupáky.:-)
Werich to tuším napsal…..

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

NAVAR píše:
Pego píše:Ahoj, Iv,

Hlupáků je spousta, chytrých nemnoho a jenom ti nejchytřejší se vydávají za hlupáky.:-)
Werich to tuším napsal…..
...zdravím všechny zde....zvláště pak Iv a Pepe a všechny co mě znají...
...proč píšu....neschovávám se za karkulku...a nesnažím se maskovat inteligenci....mnozí asi pochopili, že nejsem až tak OUT....jak se zdá....život se mnou několikrát zamával...no jako s každým, kdo NĚCO dělá...a trochu vyčuhuje z davu...často zde napíšu...já karkulka....ale to jen takovým ..hostinským "K"....pepe nebudu "kopat do skaly."...
...opravdu hodně věcí neznám...prostě jsem je jako fotograf nepotřeboval k životu...teď ke stáru....mám trochu víc času...a i peněz...takže mě zbyde si koupit magnety...a splnit si dávný sen....magnetický motor...
...občas zabrousím do filosofna...jako každý mám "svou " víru...u mě je to o tom, jak vzniká gravitace a že hmota je anomálie času...

osud mě zavál bytem do vesničky , kde nejvyšší vzdělání místních je řidičák na traktor....jsou to vesměs hodní lidé....trochu závistiví...více méně...v hospodě , jejich náčelník, vyšel ze 7mý třídy....má hlavní slovo...
, prostě KING, kterej dělá revoluci.Smutné je na tom to, že tento vzorek obyvatelstva určuje naši budoucnost...největší počet voličů, vox populi...
neštěstí je když se TOHLE dostane k internetu....náhle procitá, uvědomuje si svoji sílu a rostou mu křídla...vždyť ON...umí jezdit traktorem...a nějakej blbej inženýr neumí ani dofouknout kolo u auta...a pokud nemá dotyčný dostatečný pud sebezáchovy, tak jde dělat politiku. a za dřívějšího režimu....to byl jejich ráj....dnes to již v takové míře neplatí...ale....vidíme to kolem sebe.....za 30.- Kč...!!!... bude určitě lepší budoucnost....z kapes nás všech...
....jsem se nějak rozepsal....zpátky ke mě....co nevím na to se zeptám...i s podpisem karkulka....to abych zdůraznil odpovídajícím opravdovou bezradnost, nebo když něco tvrdím,,,...a nejsem si jistej...
....jo a víte jak bezpečně poznáte blba.....když se ptá na něco, na co sám zná odpověď.....hezký den všem.....martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

k uvaze

Příspěvek od Iv »

Je to společností,která si vydává nějaké zákony a předsudky.Co jsou to zákony a různé předsudky,různá hnutí,úředníci, kteří dohlížejí a přebírají vlastně funkci drába,sdělovací prostředky,které nesdělují informace ve své nahotě ale slouží spíše k manipulaci atd?Je to výtvor nějakého uskupení,tedy společnosti,která je naskrz prohnilá a v podstatě obyčejného člověka pasuje do role otroka.To je špatná společnost nebo chcete-li,civilizace.Ta je odsouzená jít do slepé uličky.Nechci zde nechat nějaký falešný dojem archanděla,jsem obyčejný člověk jako každý,se svými - a +,jen se snažím víc dívat a vyciťovat kolem sebe.Možná mají Mayové pravdu,že této společnosti je odzvoněno,vše to tomu napovídá i ten boj o energie a ten první stupínek celého rozkladu této společnosti vězí právě v samosatnosti lidí na energiích,je to první spouštějící mechanismus celé následující laviny,která se chystá.A už vás raději nebudu dál otravovat,někdo by řek kecy,jen jsem to vyventiloval tak,jak to cítím .

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Jako malý střípek přidám poznatek ověřený praxí - leckdy se to může hodit:
Naprosto neomylným příznakem zblbnutí je planoucí zrak.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

taky k úvaze

Příspěvek od 1220 »

Někteří říkají: společnost je dobrá, jiní říkají společnost je špatná, jiní ale říkají byla špatná vždcky ve srovnání s ideálem , naproti tomu je jisté, že
např před 200 roky bylo lidí o moc míň a žili jako celek o moc hůř.Někteří říkají , že metamorfóza zítřka se dotkne toho, co bylo za oponou roztrženou před cca 2000 lety. Zapomenutá nauka o celistvosti, zapomenuté technologie, které jí umožní žít, obrovské možnosti. Co je oproti tomu ten, kdo se nestačil povšimnout ? Statisticky to může být i většina lidí. Příroda Velkého formátu tvoří i boří, dělá místo pro nové.
Spiknutí traktoristů za 100 let přeroste třeba ve spiknutí fyziků transfinitna.
Nebo může být život pod vodou /jenom /, sice už ne náš, ale díky za něj.
Budoucnost nám přinese vždy víc než dvě volby.
Nepodléhat panice ale neznamená líně civět.
K.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Boj

Příspěvek od 1220 »

poota píše:Jako malý střípek přidám poznatek ověřený praxí - leckdy se to může hodit:
Naprosto neomylným příznakem zblbnutí je planoucí zrak.
Spíš přípravy na boj, tak to vidím.
malá zkušenost:
Ten pohled byl vidět asi na 200 m, zlý pohled. Vyslal ho jeden ze skupinky neplatících nájemníků v zapadlém místě jednoho skladu kdesi u velkého města směrem ke mně a mému kamarádovi majiteli té ruiny. Pak se pomalu pohnuli k nám. Jako, že by chtěli zaplatit svůj dluh zrovna nevypadali. Dorazili po chvíli k nám, zatímco jsme nakládali do auta nějaké strojní vybavení. ŽE BUDE BOJ, MI DOŠLO, KDYŽ ZAČALI MÉMU KAMARÁDOVI NADÁVAT. Nezbylo než odložit kovovou skříń kterou jsme nesli. Dostal chudák Pepík jednu ránu, další dvě rány dostali ode mne celkem dva a to najednou a z výskoku, jeden nohou pod krk a druhý rukou šikmou u brady. Ostatní utekli, když se ti dva zvedli ze země utekli taky. Nebyl jsem významně vycvičený jenom rekreačně, moje zkušenost od té doby je , že ten pohled fakt bylo jako záměr cítit, moc nepříjemný záměr. :roll: Fuj.Mám nepříjemný ale pocit, že jsme nějak navázali na ESP
jinde
K.

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

martine11 - K.Č., hovoríš mi z duše, hlavne keď musí človek denne zakopávať o pozostatky minulosti - o tých, ktorí si za komančov budovali svoje kráľovstvá na tesneniach do vodovodných batérií, elektrónkach PCL86, či zapaľovacích sviečkach. Zdá sa, že ani po 20-tich rokoch "vláda robotníckej triedy" neskončila...
...je mi "nazblití"... od rána zháňam po celom Slovensku obchodníka, ktorý by bol schopný (ale skôr ochotný) zabezpečiť kryštál 165 - 180 kHz. Zo zahraničia len v objeme min. 1000 ks... Pripadám si ako pred rokom, keď som zháňal antikorové skrutky (nerezové šrouby) - obehol som celý okres, od každého "obchodníka" som dostal vyjadrenie - ja to neobjednávam, to by mi tu stálo aj týždeň, to nikto nekupuje - ako keby sa jednalo o čerstvý chlieb...!

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Dotaz

Příspěvek od poota »

Pepe, prepáč, že sa pýtam tak sprosto, ale keď čítam to Tvoje
Dobrí karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
tu mi prišlo na um, či by sa to nedalo aj klincom :?: - teda karbaník som néni ani trocha a tak to možno nebude priam to samé, čo si mal na mysli aj Ty, ale aspoň som sa pokúsil - poota

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“