Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Ring volný-boxovárna

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět

Jste pro?

Anketa končí za stř 01 lis 2006 18:33

Ano,
11
85%
Ne
2
15%

Celkem hlasů: 13

pepe
Zasloužilý člen

Re: Dotaz

Příspěvek od pepe »

poota píše:Pepe, prepáč, že sa pýtam tak sprosto, ale keď čítam to Tvoje
Dobrí karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
tu mi prišlo na um, či by sa to nedalo aj klincom :?: - teda karbaník som néni ani trocha a tak to možno nebude priam to samé, čo si mal na mysli aj Ty, ale aspoň som sa pokúsil - poota
Ale samozrejme , dá sa ísť na to oko aj s klincom . No pri ,,chytení" tohto očka by to ból už len karbaník s jedným okom a ten by sa podobál viac na ,,Žišku z 20 korunáčky". Medzi nami , s jedným ,,očkom" sa nie len lepšie ale aj lahšie blafuje . Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Hm

Příspěvek od Iv »

No hlavně že je sranda a ti dotyční si rozumí,tak to má být.Pro mne to sranda nebyla,jen jedna podpásovka,od koho bych to nečekal..

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

chiq píše:od rána zháňam po celom Slovensku obchodníka, ktorý by bol schopný (ale skôr ochotný) zabezpečiť kryštál 165 - 180 kHz.
Krystaly na nízkých frekvencích se shánějí špatně. Nevím jak teď, a le za mých mladých let byly i hodně drahé. řešili jsme to tak, že jsme koupili krystal na vyšší frekvenci a za něj zapojili jednu, nebo více děliček. Stačí čítač, který z toho udělá BCD a potom několik diod, nebo dekodér na 1 z 10, nebo 1 ze 16. Určitě se po netu válí tisíce zapojení děliček libovolným číslem. Jediné, co musíš sehnat je krystal s kmitočtem, který je celým násobkem základní frekvence. Doporučuju násobky dvou, čtyř, osmi, šestnácti,... - je to nejjednodušší na drátování - bez diod a dekodérů. Ale není problém jakýkoli jiný celý násobek. Řešit se to dá i mikropočítačem, ale musel by ti to napsat někdo, kdo to umí.
Naposledy upravil(a) Ilem dne pát 30 led 2009 16:52, celkem upraveno 1 x.

"Dum spiro spero"
Ciceron
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Pokud je třeba sinusový průběh, pak nevím, jestli dělička.....
Chystáme pokus s elektronkou.Více navar sz.
Nízkou frekvenci neudělají ani na zakázku v Hradci Králové. A tam toho dělají... každému co na očích vidí. Není to pro ně technologicky možné. Tuším od 1 mhz.V zahraničí to umí. Proto chce navar pokusničit s broušením krystalu.Frekvence je dána sílou, tedy tlouštkou toho křemene, co tam vězí. Víc nevím.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

jarda ovčák svitavy píše:Pokud je třeba sinusový průběh, pak nevím, jestli dělička.....
sínusový průběh z obdélníku udělá obyčejná dolní propust.(když z obdélníku odfiltruješ vyšší harmonické, zůstane sinusovka)

"Dum spiro spero"
Ciceron
jarda ovčák svitavy

Pak v tom není vůbec žádnýtechnický problém. O propusti jsem nevěděl, že existuje... :lol: My bezvěrci....

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Nejlépe typ LC nebo CLC - L v sérii, C paralelně. L propouští lépe nízké kmiočty, než vysoké a C zbylé vysoké kmitočty zkratuje.Tady je k tomu trochu teorie: http://www.urel.feec.vutbr.cz/Encyklope ... =4.3.1.htm nejdůležitější z toho jsou vzorečky 4.6 - 4.8 .
Kmitočet výpočtu se volí tak, aby základní frekvence byla utlumena minimálně a třetí harmonickou by to již mělo citelně zeslabit. Obdélník je totiž tvořen ze sinusovky jen lichými harmonickými kmitočty.
Sudé harmonické dělají pilu a pro úplnost liché harmonické v protifázi dělají trojúhelník.

Teď koukám, že jsme asi v jiném vlákně. Nejspíš to patří do "solid state...
Rivale prosím.. . Dík.
Naposledy upravil(a) Ilem dne čtv 29 led 2009 14:19, celkem upraveno 1 x.

"Dum spiro spero"
Ciceron
pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

jarda ovčák svitavy píše:... navar pokusničit s broušením krystalu.Frekvence je dána sílou, tedy tlouštkou toho křemene,,,
Tak to mu držím palce .Za ,,komančou" som u nás v ,,Zvâzarme" vyrábil nejaké 4.Q a pár 8.Q filtrov (nie skladaním ale brúsením a naparovaním na potrebné kmitočti danéj priepusti) do mf časti radiostaníc s CW/SSB prevádzkou ( tie filtre boli v tom čase nie len velmi nedostatkové ale aj hodne drahé) , takže viem ako velmi to bude potrebovať . Pepe

jarda ovčák svitavy

Nějak podobně mluvil i navar. Ale já tomu nevím ani hlavu, ani patu. Jsme mimo mísu. Pokud bude mít rival dostatek trpělivosti, prosím o teleport.

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

...no, vidím, že nás čakajú perné chvílky... a pritom už v takom nemecku to nie je nedostatkový tovar... má niekto skúsenosti s nákupmi elektronických súčiastok v zahraničí?
kryštálový oscilátor MG-5100SA je od 76,9 kHz do 100 MHz
Oscilátor JO75-3.3V 12 kHz - 1 MHz
ElectronAir má v sortimente TC-206A / B v rozsahu 30,0 ~ 200,0 kHz
Epsontoyocom vyrába C-002RX, C-2-TYPE od 20 do 165 kHz
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Iv
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Pro Rivala

Příspěvek od Iv »

Rivale prosím,vyhoď mě je až po ten můj příspěvek- Hm- je to pro mně nezapomenutelná zkušenost !!!!!!!Kluci se snaží!

Iv
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Pro PePe

Příspěvek od Iv »

Pepku,ty jenom provokuješ svými dialogy,stále jsem byl tolerantní vůči Tobě,ale stále jen ryješ a ryješ,druhé se snažíš zesměšnit,nevím,možná Ti to druzí žerou,ale lidi,kteří si na nic nehrají,by ti ti řekli své.Mohl by jsi mě říct,co pro toto forum jsi přinesl,mimo invektivy ponižování a zesměčňování a tajemných slovosledů! Promiň,ale začíná to být velice unavující.Nebo chceš,abych ti to napsal tak jak chlap mezi chlapem?Raději ne,protože Rival by to musel rychle smazat.Myslíš si,že jseš nevím jak duchaplný,ale jen zraňuješ,a to bych tedy na svém triku nechtěl mít.Nemaj boja-to je Tvé heslo,tak se ho drž.mlýny melou a moc času nezbývá,aspoň Tobě,odkud to vím ,se neptej,ale jen ponižuješ.Dávám to supl do boxovárny,protože tady se věci maj řešit,ale jak Tě znám,tak ty zase budeš citovat různé dialogy z knih,ale ty si můžeš strčit někam,nepapouškuj staré citáty a buď svůj.A v mé moci je ,jestli Ti na tvé invektivy odpovím ,nebo ne,ale asi ne.Klesl jsi na nejnižší stupínek lidského plémě,ale to je tvůj problém chlapče,urážej dál a zaštituj se frázemi z knih,ale v té poslednífázi ti to bude platné jak mrtvému košile.Skončil jsem.A zase začni prosím psát ty invektivy.

pepe
Zasloužilý člen

Re: Pro PePe

Příspěvek od pepe »

Iv píše:Pepku,ty jenom provokuješ svými dialogy,stále jsem byl tolerantní vůči Tobě,ale stále jen ryješ a ryješ,druhé se snažíš zesměšnit,nevím,možná Ti to druzí žerou,ale lidi,kteří si na nic nehrají,by ti ti řekli své.Mohl by jsi mě říct,co pro toto forum jsi přinesl,mimo invektivy ponižování a zesměčňování a tajemných slovosledů! Promiň,ale začíná to být velice unavující.Nebo chceš,abych ti to napsal tak jak chlap mezi chlapem?Raději ne,protože Rival by to musel rychle smazat.Myslíš si,že jseš nevím jak duchaplný,ale jen zraňuješ,a to bych tedy na svém triku nechtěl mít.Nemaj boja-to je Tvé heslo,tak se ho drž.mlýny melou a moc času nezbývá,aspoň Tobě,odkud to vím ,se neptej,ale jen ponižuješ.Dávám to supl do boxovárny,protože tady se věci maj řešit,ale jak Tě znám,tak ty zase budeš citovat různé dialogy z knih,ale ty si můžeš strčit někam,nepapouškuj staré citáty a buď svůj.A v mé moci je ,jestli Ti na tvé invektivy odpovím ,nebo ne,ale asi ne.Klesl jsi na nejnižší stupínek lidského plémě,ale to je tvůj problém chlapče,urážej dál a zaštituj se frázemi z knih,ale v té poslednífázi ti to bude platné jak mrtvému košile.Skončil jsem.A zase začni prosím psát ty invektivy.
Iv , mýliť sa je ludské a vedz , že ja ti to nemám za zlé . Aj o tom je život . Pepe

Iv
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro PePe

Příspěvek od Iv »

pepe píše:
Iv píše:Pepku,ty jenom provokuješ svými dialogy,stále jsem byl tolerantní vůči Tobě,ale stále jen ryješ a ryješ,druhé se snažíš zesměšnit,nevím,možná Ti to druzí žerou,ale lidi,kteří si na nic nehrají,by ti ti řekli své.Mohl by jsi mě říct,co pro toto forum jsi přinesl,mimo invektivy ponižování a zesměčňování a tajemných slovosledů! Promiň,ale začíná to být velice unavující.Nebo chceš,abych ti to napsal tak jak chlap mezi chlapem?Raději ne,protože Rival by to musel rychle smazat.Myslíš si,že jseš nevím jak duchaplný,ale jen zraňuješ,a to bych tedy na svém triku nechtěl mít.Nemaj boja-to je Tvé heslo,tak se ho drž.mlýny melou a moc času nezbývá,aspoň Tobě,odkud to vím ,se neptej,ale jen ponižuješ.Dávám to supl do boxovárny,protože tady se věci maj řešit,ale jak Tě znám,tak ty zase budeš citovat různé dialogy z knih,ale ty si můžeš strčit někam,nepapouškuj staré citáty a buď svůj.A v mé moci je ,jestli Ti na tvé invektivy odpovím ,nebo ne,ale asi ne.Klesl jsi na nejnižší stupínek lidského plémě,ale to je tvůj problém chlapče,urážej dál a zaštituj se frázemi z knih,ale v té poslednífázi ti to bude platné jak mrtvému košile.Skončil jsem.A zase začni prosím psát ty invektivy.
Iv , mýliť sa je ludské a vedz , že ja ti to nemám za zlé . Aj o tom je život . Pepe
Prosím Tě,snažně,buď jen svůj....zažil jsi smutku dost,tak přepni!!!!!

Mim
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Pánové...

Příspěvek od Mim »

Dobrou noc...ráno moudřejší večera....Mim

Však ono to půjde!!!
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“