Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
víme

Re: zase já.

Příspěvek od víme »

jarda ovčák píše:Potřebuju vědět, jako má deklarovanou či theoretickou účinnost teslova turbína. Nevíte někdo?
Vím. Co nabídneš za informaci z praktických pokusů?

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

Konečně.

Příspěvek od jarda ovčák »

Řekni si co chceš. Stačí mi procentuální vyjádření. Přirozeně že to budu muset brát jako subjektivní info, páč nikde není dáno, že jsi ji postavil korektně. Rozhodně budu rád za jakékoli info. Můžu nabídnout různé měny. Jehněčí, kořalku a nebo ty počmárané papírky, co sa jim ludé klaňajů........

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Konečně.

Příspěvek od Iv »

jarda ovčák píše:Řekni si co chceš. Stačí mi procentuální vyjádření. Přirozeně že to budu muset brát jako subjektivní info, páč nikde není dáno, že jsi ji postavil korektně. Rozhodně budu rád za jakékoli info. Můžu nabídnout různé měny. Jehněčí, kořalku a nebo ty počmárané papírky, co sa jim ludé klaňajů........
Pro Anonyma :shock: pán ještě prosím nezmutoval ? Zůstal prehistorický na těch pomalovaných papírkách ? :enaughty:
Jardo, studuj ! Někdy o Vánocích zaskakuji za Ježíška, když jim zdrhnu... :angel:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Iv dne ned 27 pro 2009 22:49, celkem upraveno 1 x.

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

no, tak to čučím.

Příspěvek od jarda ovčák »

Teda, mám hubu od ucha k uchu jak se telím. Je to nádhera nesmírná. Díky moc a bůh ti žehnej.
Totiž, říkal jsem si, že když bych si postavil parní kotel zhruba 40 kw tepelnýho výkonu, na první stupeň bych nacpal teslovu turbínu, co z ní vyleze, tak ještě přeblafnul na parostroji. To co z něj vyleze, už jen do radiátorů neb sušičky v létě.
Ty lidičky udělali neuvěřitelný kus práce. Dělali to rádi. To je vidět.
Chtěl bych postavit mrňavou teslovu turbínu a chtěl bych zkusit nedávat hladké disky, ale vroubkované, se slzičkamy a tomu podobně.Aby se to těm médiím tak nesmekalo. Ještě jednou DÍÍÍÍK. :good:

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování

Re: zase já.

Příspěvek od aNONym »

jarda ovčák píše:Potřebuju vědět, jako má deklarovanou či theoretickou účinnost teslova turbína. Nevíte někdo?
Pár zdejších vláken na podobné téma. :D Non

http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 2784#42784
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 5246#35246
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 8322#18322

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

kde

Příspěvek od la »

Zajímalo kde sehnat rozumné množství " Lukosilu 4107" tak 1kg až 3kg prodává se to jen minimálně po 17 až 34kg :bhead: cena cca 400/kg
Používá se to třeba na pánve (nepřipékavý povrch).Nebo jako povrch vyhřívaných svařovacích ploch na plastové
svářečky např.třeba na vodovodní plastová potubí,je to zdravotně nezávadný ,tedy až to vytvrdne. :D
http://www.lucebni.cz/main.php?action=g ... il&sm_id=1
http://www.stavochemie.cz/?&Silikonove_laky&id=1027
http://www.kvadrant-caslav.cz/Fotky/Cenik_LZK_09_01.pdf

jarda ovčák svitavy

Já takhle

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Já to řeším tak, že si zavolám neb napíšu o vzorek z důvodů ověření funkčnosti. Většinou mi to přijde grátis.Nebo si sežeň adresu odběratelů a ty ti to taky můžou prodat či darovat. Musíš je vzít flašou šlivovice po kebuli a.... zázraky se dějí .......

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: no, tak to čučím.

Příspěvek od Akord »

jarda ovčák píše:Totiž, říkal jsem si, že když bych si postavil parní kotel zhruba 40 kw tepelnýho výkonu, na první stupeň bych nacpal teslovu turbínu, co z ní vyleze, tak ještě přeblafnul na parostroji.
No, tak bych si nejspíše odmenu zasloužil já, když Ti napíšu, že TT je na páru prakticky nepoužitelná, ani teoreticky pro její použitelnost neznám duvod, spíše naopak. Ješte občas tak nekdy na kapalnou vodu, ale nač, když mnoho ostatních turbin má celkove príznivejší vlastnosti, fakt jen na speciální prípady. Parní turbina se navíc na malé výkony (jednotky kW) delá docela težko a je málo účinná. S párou mají pri techhle výkonech a nám obvyklých cenách problémy všechny turbiny, netož teslova. Ta práce je hodne seriozní, obzvlášte proto, že se snaží o kvalitní merení.

jarda ovčák svitavy

no jasně....

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Mno, může být, já byl u zkoušky , kdy do nářadí na stlačený vzduch cpali vodní páru a světe div se, docela to valilo.Parní kotel ze dvou kanystrů hozených do ohně.Jasně, že ta vatra měla VELKÝ výkon, takže o účinnosti těžko mluvit.
Takže mi to nepřipadá tak špatné.Byla to ta klasická bruska na odlitky. Dle mého tak 2 kw mechanického výkonu.
S hladkými disky určitě nic moc. Pokud by se upravily, tak to může valit.
Upřímně, když se podívám na parní stroje všudemožně k vidění, tak bych za ně ruku do ohně nedal. Myslím z aspektu životnosti.
Taky bych chtěl po novém roce cpát tlak páry do klasické vývěvy.
Kdybych se spokojil s tvými 500w, byl bych mnohem spokojenější.
Žebráci úřednický mi nechtějí povolit ke břehu ukotvené plovoucí vodní kolo, tak musím vymýšlet ptákoviny.

Akord
Zasloužilý člen

Re: no jasně....

Příspěvek od Akord »

jarda ovčák svitavy píše:1. kdy do nářadí na stlačený vzduch cpali vodní páru a světe div se, docela to valilo.Parní kotel ze dvou kanystrů hozených do ohně.Jasně, že ta vatra měla VELKÝ výkon, takže o účinnosti těžko mluvit.
2. Taky bych chtěl po novém roce cpát tlak páry do klasické vývěvy.
3. Žebráci úřednický mi nechtějí povolit ke břehu ukotvené plovoucí vodní kolo, tak musím vymýšlet ptákoviny.
1. Lamelové stroje je úplne jiná kategorie a s párou nemají potíže, pokud sedí mazání a teplota. Proti pístovým vetší tepelné ztráty (velký omočený obvod), pak vetší trecí ztráty a opotrebení. V teslove turbine všechna pára uteče, je ješte ridší, než vzduch.
2. Lamelové vývevy, čerpadla a kompresory použité jako parní motor mužou mít značný problém ve vstupne výstupních kanálech, vícekrát se mi stalo, že to zcela zablokovalo použití a nešlo to ani vyzkoušet.
3. Duležitý je použitelný spád a prutok, pak nejmenší očekávaný výkon. Je dost historických turbin, které jsou dost účinnostne zajímavé, a blbuvzdorné, jejichž neuplatnení bylo zapríčineno vetšinou jenom merným výkonem, tedy pro stovky kW vycházeli dražší a težší.

Abakuk
Starší člen

Parní stroj

Příspěvek od Abakuk »

Dobrý den,
ještě tu je jedna možnost jak krze páru vytvářet mechanickou práci i pro malé výkony a to s využitím vztakové síly v kapalině, (pro představu něco jako mlýnské kolo s obráceným principem ponořené ve vodě a ode dna mu na lopatky pouštět páru) rozměrově sice monstrum ale pokud by se voda udržovala v nasyceném stvavu tak by účinost snad mohla být i vysoká a lze to postavit relativně jednoduše a levně.

aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

Akord píše:
jarda ovčák píše:Totiž, říkal jsem si, že když bych si postavil parní kotel zhruba 40 kw tepelnýho výkonu, na první stupeň bych nacpal teslovu turbínu, co z ní vyleze, tak ještě přeblafnul na parostroji.
No, tak bych si nejspíše odmenu zasloužil já, když Ti napíšu, že TT je na páru prakticky nepoužitelná, ani teoreticky pro její použitelnost neznám duvod, spíše naopak. Ješte občas tak nekdy na kapalnou vodu, ale nač, když mnoho ostatních turbin má celkove príznivejší vlastnosti, fakt jen na speciální prípady. Parní turbina se navíc na malé výkony (jednotky kW) delá docela težko a je málo účinná. S párou mají pri techhle výkonech a nám obvyklých cenách problémy všechny turbiny, netož teslova. Ta práce je hodne seriozní, obzvlášte proto, že se snaží o kvalitní merení.
:roll: Tak ještě jednou a naposledy, Akorde. :? Non

Prosím, kup si krabici CDček a postav ji. Práce na jedno odpoledne + spousty zábavy. Pak už snad konečně pochopíš. A přestaň už konečně vycházet jen z klasických teoretických předpokladů. Dík.

Jardo: Pokud máš dost času a prostředků na experimentování, tak do toho jdi. V určitém momentu, při správném tlaku a množství media, se totiž TT začne zkrátka chovat jinak. Žádné univerzální vzorečky na to ale neexistují. A drsnost povrchu ploten nemusí být vždy přínosem. Čím hrubší, tím lepší, v tomto případě moc neplatí. Teda, zatím to tak alespoň vypadá. :P

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: no jasně....

Příspěvek od martin11 »

jarda ovčák svitavy píše:Mno, může být, já byl u zkoušky , kdy do nářadí na stlačený vzduch cpali vodní páru a světe div se, docela to valilo.Parní kotel ze dvou kanystrů hozených do ohně.Jasně, že ta vatra měla VELKÝ výkon, takže o účinnosti těžko mluvit.
Takže mi to nepřipadá tak špatné.Byla to ta klasická bruska na odlitky. Dle mého tak 2 kw mechanického výkonu.
S hladkými disky určitě nic moc. Pokud by se upravily, tak to může valit.
Upřímně, když se podívám na parní stroje všudemožně k vidění, tak bych za ně ruku do ohně nedal. Myslím z aspektu životnosti.
Taky bych chtěl po novém roce cpát tlak páry do klasické vývěvy.
Kdybych se spokojil s tvými 500w, byl bych mnohem spokojenější.
Žebráci úřednický mi nechtějí povolit ke břehu ukotvené plovoucí vodní kolo, tak musím vymýšlet ptákoviny.

zdravím a dovoluji se vložit do diskuse....u Jardy mě zaujala tato věta...."Žebráci úřednický mi nechtějí povolit ke břehu ukotvené plovoucí vodní kolo, tak musím vymýšlet ptákoviny.[/quote]"
...já bydlet u potoka, či rybníku....tak neváhám ani vteřinu a mám doma tepelné čerpadlo.....přece není problém na dno potoka položit kolektor a teplo z proudící vody ...!!!....a u dna bude ...pokud nepromrzne 4°C ta je totiž nejtěžší....a z 1 kW elektřiny mám 3 kW tepla.... :idea:
no nic...to jen že ti kolem domu utíká tolik energie....
...za potom....TT je velmi zajímavé řešení....ale ...nějak jsme zde v diskusi přestali mluvit o KAVITACI....Akvárius něco kdysi začal....ani nevím jak to zkončilo.../zdravím Jindru /.jinak slibuju , že až zkončím s MM... tak kavitace je další předmět mých zájmů...pravděpodobně to bude uspěšnější než ten motor....tak....toto je jen malá vsuvka do diskuse. :idea: ...hezký den zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

aNONym píše:Prosím, kup si krabici CDček a postav ji. Práce na jedno odpoledne + spousty zábavy. Pak už snad konečně pochopíš. A přestaň už konečně vycházet jen z klasických teoretických předpokladů. Dík.
Bež s tou demagogií nekde jinde. V citovaném dokumentu z fakuty jsou výsledky merení, ne jenom klasické teoretické predpoklady. Kolik si udelal a zmeril turbin ? Já 2. Spočítal skonstruoval a zmeril. Než jsem mel normální výsledky(účinnost pres 50 procent), tak jsem jich udelal asi 5. S jednou jsem dosáhl 70procent pri 100W výkonu(elektrických), spád 1.1m, prutok 20litru/s, otáčky 480/min. Zrovna Ty mne chceš o tom neco učit. Nečteš a nepamatuješ si obsahy mých príspevku, a strílíš takhhle z voleje. Není to poprvé ani podruhé a proto mi s tím lezeš na nervy. Když jsi tak chytrý, tak je delej ty, máš hned príma kšeft.

aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

"Hranice ? Nikdy jsem žádné neviděl. Ale slyšel jsem, že existují v myslích některých lidí." (Thor Heyerdahl)
Akord píše:
aNONym píše:Prosím, kup si krabici CDček a postav ji. Práce na jedno odpoledne + spousty zábavy. Pak už snad konečně pochopíš. A přestaň už konečně vycházet jen z klasických teoretických předpokladů. Dík.
Bež s tou demagogií nekde jinde. V citovaném dokumentu z fakuty jsou výsledky merení, ne jenom klasické teoretické predpoklady. Kolik si udelal a zmeril turbin ? Já 2. Spočítal skonstruoval a zmeril. Než jsem mel normální výsledky(účinnost pres 50 procent), tak jsem jich udelal asi 5. S jednou jsem dosáhl 70procent pri 100W výkonu, spád 1.1m, prutok 20litru/s, otáčky 480/min. Zrovna Ty mne chceš o tom neco učit. Nečteš a nepamatuješ si obsahy mých príspevku, a strílíš takhhle z voleje. Není to poprvé ani podruhé a proto mi s tím lezeš na nervy. Když jsi tak chytrý, tak je delej ty, máš hned príma kšeft.
Akorde, jenom jsem Tě o něco slušně poprosil, nic víc. :P Non

V čem, prosím, spatřuješ Tebou zmiňovanou "demagogii", v rámci toho, co jsem napsal? :shock:

- pokud bych k tomu neměl co říci, tak o tom nemluvím, pokud si vzpomeneš, tak zrovna my dva jsme už spolu TT před časem probírali :D ( http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 2803#42803 )
- nesouhlas, čtu všechny Tvé příspěvky a pamatuji si jejich obsah velmi důkladně, především potom těch, kde popíráš funkční věci, které sis Ty však nikdy neodzkoušel (máš ale nutkání se k nim neustále negativně vyjadřovat) ;)
- Akorde, již několikrát jsem Ti napsal, že si velmi vážím Tvých léty získaných praktických znalostí, ale to, jak "občas" nejsi schopen podívat se "jenom o malý kousíček dál / vedle", mne však již velmi dlouho silně deprimuje (slušně řečeno) :?

Pokud chceš v této diskuzi pokračovat dál v podobném duchu, navrhuji přesunout se raději do "Boxovárny".

Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“