Ilem píše:Gabča píše:
A co Ti teda přijde na pádu 9,81 m/s2 závislého na výšce?

Vidíš tam tu sekundu na druhou? Vždyť říkám lineární funkce výšky, kvadratická funkce času
W=mgh h=gt2/2
Já nikoho nechtěla rozčilovat.....
já jsem se mnohokrát omluvila, že se na Kadlíně nic nového nepřišlo ... akorát vlastně ... evidentně nikdo nevíte, co jsme vlastně potvrdili.
K tvému obrázku... Vložím sem citaci z mojeho vlákna Laik se ptá fyziků.. to důležitý je až na konci.
PříspěvekZasláno: st 27 květen 2009 17:53
Dobře, to bude lepší, tak v deset
Kluci, jak tak špekuluju nad tím výpočtem, potřebuju vědět předem, kolik obrázků ta kamera udělá za vteřinu, od toho spočtu úseky, kam to má doletět při dosavadním m/s2 a zanesu to jako křivku nebo body na to pozadí za trubku (s těmi centimetrovými linkami). Třeba fialově. Potom udělám třeba žlutě cca tři křivky (body) pro to zrychlení 1/s. Protože nevím, kolik to je, těch 3/s je jen můj skromný odhad, tak udělám třeba 2,3a4/s křivky. Cílem je, aby bylo IHNED po pokusu jasný, co se naměřilo. Idea a mohlo se to zapít. Razz
No ještě to budu muset domyslet, zatím se v tom ztrácím, ono těch obrázků bude vlastně hodně. Dá se na těch obrázcích nastavit číslování? Jak moc je ten počet obrázků za vteřinu přesný? Určitě přineste ty kamery oba dva, protože jedna si může dát technologický "voraz", tak budem rádi, že zbyde druhá.
Vlastně mě napadá, že s tímhle se potvrzuje anebo padá celá "teorie" Razz . Ovšem, když se nepotvrdí, tak žádný smutek, zbyde nám alespoň to perpetuum
Tedy

... zatímco vám nikomu celý život nevadilo, že předmět má po 2 metrech pádu 6 m/s, a po 4 metrech jenom 8 namísto 12, mě to vadilo od samýho začátku. To bylo to zrychlení, který jsme testovali ... po 4 metrech 12 m/s, po 6 metrech 18 m/s atd. Není, je to opravdu tak divně, jak to je. Proto věřím, že by to perpetuum běželo, je tu k dispozici NĚCO.
Chtělo by se to podívat na mechaniku zábavních atrakcí.., nebo lodí... třeba když velmi rychle střídáš stoupání a klesání něčeho těžkého.... kde tam máš mgh? Nikde. I při klesání to může klást odpor, před koncem stoupání to může letět samo.. atd.