Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Ring volný-boxovárna

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět

Jste pro?

Anketa končí za stř 01 lis 2006 18:33

Ano,
11
85%
Ne
2
15%

Celkem hlasů: 13

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: ?

Příspěvek od Akord »

Karban píše:Ale taky nemám zájem o pokřivení potenciálu dalších techniků, což skutečně šířením těch nesmyslů hrozí.
Pripojuji se, falešná tradice=nanic tradice.

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Gabča píše:Kdybys to tak nemotal, tak by na tom třeba i mohlo něco být. Ale mě třeba na tobě chybí výsledky, a na to já dám... to se už prostě neokecá.
Kdyby te to fakt trápilo, tak budeš psát k veci, nebo si neco najdeš i na fóru. Prečti si vlákno o stirlingu, nebo asi 4 vlákna o generátorech, prípadne magnetech, pak budeš mít problém už jen s otázkou. Vyreš si nejprve ten gravitační kolaps.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

987654321 píše:To se nedá přesně spočíst. Kalkulace : návratnost 14-18 let, odvisí od toho, jaká bude zima a léto, jestli nás bude v domě bydlet tolik kolik teď ceny energie a tak dále. Dům stejně potřeboval generální opravu, možná ještě v létě udám přebytečnou horkou vodu sousedům a vylepším bilanci, nebo se použije na ohřev bazénu.
V tom případě zatím nemůžeš mluvit o úspoře. Až za 14-18 let. To je realita. Obecně se jako dobré považují investice s návratností do 15 let, jak je to nad, je to špatné. Jsi na hranici. Kolektory zpravidla tolik nevydrží, materiály při extrémních teplotách křehnou a je potřeba údržba. To jsou další náklady. I to je realita. :cry:

"Dum spiro spero"
Ciceron
Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Příspěvek od Pego »

Ilem píše:
Anonymous píše:
Já mám roční úsporu asi 30% na topení a 40% na ohřevu vody, protože jsem zateplil celý dům a mám sluneční kolektory. Tak teď chcu tu volnou energii :-D ROFL
Na kolik ročních spotřeb tě přišly kolektory a zateplení?
Kolektor z meho vlakna - 3/12 rocni spotreby
Zatepleni - 4 rocni spotreby (obytna plocha 380m ctver.)

Dvell
Zasloužilý člen

Úspory?

Příspěvek od Dvell »

Nezapomeňme že jak už bylo řečeno ten dům potřeboval rekonstrukci a pokud už má investovat ať ušetří.. Ta izolace vydrží večnost a kolektory? to se uvidí.. podle mně hodně přeslouží.. Takže pokud by jen obnovil omítku a vyměnil střechu (a kdo ví co ještě) zaplatil by třeba půlku ale návratnost by nebyla žádná.. takže dle mého z každé strany to úspora byla.. hrome taky bych zateplil máme jen 30cm zdiva..

S pozdravem

Dvell

"Dneska už nikdo nechodí s písničkou do boje a nezpívá když umírá, ptám se Vás čím to je? Možná že sme se konečně sami sebe zeptali, při tom šílenství, v té bolesti, proč vůbec sme kdy zpívali..."
Návštěvník

Zateplení

Příspěvek od Návštěvník »

Zateploval jsem v době, kdy to bylo velice nepopulární. Uhlí stálo pár korun, 1kW 0,30Kč. Za polystyrén jsem zaplatil nekřesťanských 20000Kč.
Co myslíte, kolikrát se mi to už vrátilo za 18 let provozu? A kolikrát se mi to ještě vrátí?
P.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Pego píše:
Ilem píše:
Anonymous píše:
Já mám roční úsporu asi 30% na topení a 40% na ohřevu vody, protože jsem zateplil celý dům a mám sluneční kolektory. Tak teď chcu tu volnou energii :-D ROFL
Na kolik ročních spotřeb tě přišly kolektory a zateplení?
Tak to jsi na tom líp, než Anonymous. Pokud zůstávají ostatní čísla v platnosti 30% na topení a 40% na ohřevu vody, pak máš u ohřevu vody návratnost menší, než 1 rok, u zateplení 12let. Druhá věc je skutečná úspora peněz. U mě je ohřev vody zlomkem toho, co protopím (mám taky zatepleno, kolektory dosud složeny v garáži).

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Zateplení

Příspěvek od Ilem »

Anonymous píše:Zateploval jsem v době, kdy to bylo velice nepopulární. Uhlí stálo pár korun, 1kW 0,30Kč. Za polystyrén jsem zaplatil nekřesťanských 20000Kč.
Co myslíte, kolikrát se mi to už vrátilo za 18 let provozu? A kolikrát se mi to ještě vrátí?
P.
Měl jsi výhodu. Tenkrát to bylo nekřesťanských 20 000, z dnešního pohledu směšných 20 000. Taky jsem za barák zaplatil strašných 185 000 a na půjčkách splácel 1 000 , což bylo 40procent mého platu (po revoluci už jen asi 6) Ale takovýhle zvrat byl před tím naposled v roce 1919.

"Dum spiro spero"
Ciceron
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

Ilem píše:
Anonymous píše:Zateploval jsem v době, kdy to bylo velice nepopulární. Uhlí stálo pár korun, 1kW 0,30Kč. Za polystyrén jsem zaplatil nekřesťanských 20000Kč.
P.
Měl jsi výhodu. Tenkrát to bylo nekřesťanských 20 000, z dnešního pohledu směšných 20 000. Taky jsem za barák zaplatil strašných 185 000 a na půjčkách splácel 1 000 , což bylo 40procent mého platu (po revoluci už jen asi 6) Ale takovýhle zvrat byl před tím naposled v roce 1919.
...myslim , že horší zvrat byl v 1953... :idea: ...jako důsledek 1948... martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

martin11 píše:
Ilem píše:
P.
...myslim , že horší zvrat byl v 1953... :idea: ...jako důsledek 1948... martin11 :lol:
Možná jo, nejsem historik.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Příspěvek od Pego »

Ilem píše:
Pego píše:
Ilem píše:Na kolik ročních spotřeb tě přišly kolektory a zateplení?
Tak to jsi na tom líp, než Anonymous. Pokud zůstávají ostatní čísla v platnosti 30% na topení a 40% na ohřevu vody, pak máš u ohřevu vody návratnost menší, než 1 rok, u zateplení 12let. Druhá věc je skutečná úspora peněz. U mě je ohřev vody zlomkem toho, co protopím (mám taky zatepleno, kolektory dosud složeny v garáži).
:) tepla voda od brezna do rina -60% (nebezi kotel UT)... rozbal to na to slunce, kovboji! *ty kolektory...

Dvell
Zasloužilý člen

Příspěvek od Dvell »

Rival píše: To podstatné o záměru fóra je stále stejné a vyjádřil jsem jej v úvodním článku http://upramene.cz/energie/view.php?cis ... 2001061101

Jelikož se zde již delší dobu střetávají dva naprosto rozdílné názorové proudy jak pokračovat dál. A protože tyto střety nepřinášejí fóru žádný užitek. Naopak, spíše škodí. Rozhodl jsem se, že během července fórum rozšířím tak, aby každý z těchto dvou proudů měl svou vlastní sekci. Každý uživatel se pak bude moci zařadit tam, kam svým názorem a způsobem práce patří. Bude jistě zajímavé následně porovnat dosažené výsledky. Cílem toho všeho je, aby zde zavládla atmosféra pohody a skutečné tvůrčí spolupráce.
Hmm tak pokud se nemýlím dnes byla založena nová část fóra: "EUP - Sekce pro "Nadšence"" přepodkládám podle seznamu členů této sekce že bude založena ještě jedna část fóra pro "Nadšené realisty" neb jak to nazvat? nedostává se mi vhodnějších slov.. do kteréžto sekce bych automaticky zařadil sebe a několik dalších, samozřejmě s jejich souhlasem.. Také doufám že se fórum pozvedne tím správným směrem..

Buďte pozdraveni

Dvell

"Dneska už nikdo nechodí s písničkou do boje a nezpívá když umírá, ptám se Vás čím to je? Možná že sme se konečně sami sebe zeptali, při tom šílenství, v té bolesti, proč vůbec sme kdy zpívali..."
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Nadšený realista?? Hříčka slov.Já jim říkám kazišuci.to je jako bohabojný pasák, rozhazovačný lakomec, přežraný anorektik podnikavý bolševik a tomu podobně. Realisti nejsou. Tak nazývají sami sebe pesimisti. Tito však nemají nejmenší touhu něco nadšeně tvořit či zvídat. Dělají pouze to, co už umí a dobře znají. Překročit pro ně svůj známý vesmír je těžší, než je jim milé. Takže tu sekci klidně založte, bude to k popukání. Univerzální nadpis by byl: jak nefunguje, jak neběží, jak se nedá vyrobit,jak se potácím vyšlapanou cestičkou a tak podobně.Možná by rival mohl udělat chlívek pouze pro neregistrované. To by asi mělo vert, ale realisti......to netuším.

Dvell
Zasloužilý člen

Jasně:-)

Příspěvek od Dvell »

jarda ovčák svitavy píše:Nadšený realista?? Hříčka slov.Já jim říkám kazišuci.to je jako bohabojný pasák, rozhazovačný lakomec, přežraný anorektik podnikavý bolševik a tomu podobně. Realisti nejsou. Tak nazývají sami sebe pesimisti. Tito však nemají nejmenší touhu něco nadšeně tvořit či zvídat. Dělají pouze to, co už umí a dobře znají. Překročit pro ně svůj známý vesmír je těžší, než je jim milé. Takže tu sekci klidně založte, bude to k popukání. Univerzální nadpis by byl: jak nefunguje, jak neběží, jak se nedá vyrobit,jak se potácím vyšlapanou cestičkou a tak podobně.Možná by rival mohl udělat chlívek pouze pro neregistrované. To by asi mělo vert, ale realisti......to netuším.
Amen. Co dodat?

Snad jen: "Jsem bezohledný vůči ostatním, tudíž nevyplňuju PŘEDMĚT !!!!"

S pozdravem

Dvell

tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: ? (Správný směr)

Příspěvek od tbest »

.. Také doufám že se fórum pozvedne tím správným směrem..

Buďte pozdraveni
Toto není namířeno osobně na Dvell...
Pokud si jako "pozvednutí správným směrem" představujete třeba probírání setrvačníků v nepatřičném vlákně a to tím stylem, že se snad na třech stranách řeší co je pravo a co levotočivé, tak teda za mě, si takovýto správný směr můžete... však vy víte co.

A toto je pro Dvell..
bla bla bla...fakt nevím jakou silou bych tě měl asi tak donutit vyznávat "mé pravdy" (ježíš to zní divně:-))
Právě "nucení" uznávat nějaké pravdy, vede spoustu členů ke stažení se do soukromí, protože ti ohleduplnější, nemají potřebu někomu nutit své, či jakékoliv jiné pravdy a raději ustoupí pravdohlásačům. Co je to pravda? Může být vynucována? Pokud je vnucena, je teda ještě pravdou?

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“