Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

WANG SHUM HO Magnetic Motor

Příspěvek od tbest »

Možná o tom už někdo slyšel. Pár info.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

marx
Starší člen

Příspěvek od marx »

tbest - zajimave cteni diky za info.

mimochodem - Wang Shum - zajimave je, ze od prezentace ubehlo skoro 2 roky - proc nikdo neudelal repliku aby se ujistil zda spravne a vse opravdu funguje.

Čas odhalí pravdu.
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

sum ho

Příspěvek od martin11 »

Popis pro replikaci je nádhernej...jen nevíme jak to vlastně má fungivat....je to podle mě jakási verse Perendeva....a tudíž.....funkce neověřená....jestli někdo má sílu skouknout celkovou sestavu a posoudit...no nevím nevím. :idea: ....martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: WANG SHUM HO Magnetic Motor

Příspěvek od adam.benda »

tbest píše:Možná o tom už někdo slyšel. Pár info.
tbest, zdravím Tě!
Projel jsem to zatím jen v rychlosti, ale vypadá to docela zajímavě.. Magnety jsou nějak umístěné v těch zářezech? Těžko na představivost... Jestli je stator z feromagnetického matroše, bůhví, jak pole vypadá..

tbest
Zasloužilý člen

Re: WANG SHUM HO Magnetic Motor

Příspěvek od tbest »

marx píše:tbest - zajimave cteni diky za info.

mimochodem - Wang Shum - zajimave je, ze od prezentace ubehlo skoro 2 roky - proc nikdo neudelal repliku aby se ujistil zda spravne a vse opravdu funguje.
Zmínky o tomto motoru se objevují už relativně dlouho. Jen ty patentové spisy se objevily až teď.
martin11 píše:Popis pro replikaci je nádhernej...jen nevíme jak to vlastně má fungivat....je to podle mě jakási verse Perendeva....a tudíž.....funkce neověřená....jestli někdo má sílu skouknout celkovou sestavu a posoudit...no nevím nevím. :idea: ....martin11 :lol:
Popis je opravdu na patentový spis nádherně provedený, komančové se nezdaj, Další popis přikládám v odkazech. Funkce je neověřená... napadá mě - a u čeho v tomhle oboru je?
adam.benda píše:
tbest píše:Možná o tom už někdo slyšel. Pár info.
tbest, zdravím Tě!
Projel jsem to zatím jen v rychlosti, ale vypadá to docela zajímavě.. Magnety jsou nějak umístěné v těch zářezech? Těžko na představivost... Jestli je stator z feromagnetického matroše, bůhví, jak pole vypadá..
Ahoj Adame,
Na první pohled jednoduché, Ale hraje tam důležitou roli "ferrofluid" ručně míchaný z různě velikých zrn. Neumím si představit, jak ten ferrofluid udrží v té spodní misce bez toho, aby vyběhl na magnety. Jednou jsem lepil magnety epoxydem plněným kovovými pilinami a výslekem byl dokonale tvrdý zobrazovač siločar :) Nebylo způsobu, jak udržet lepidlo na potřebném místě.
Také tam používá stínění a ještě jeden excentrický rotor s magnetem naplněný ferrofluidem k potlačení vibrací, nebo co. Další snad půjde vyčíst z odkazů níže.
http://gabydewilde.googlepages.com/wang-shum-ho
http://peswiki.com/index.php/Directory: ... _Generator
http://www.panacea-bocaf.org/wangshumho.htm
Google to pomůže přeložit, pochopit zatím ne :)

tbest
Zasloužilý člen

WANG SHUM HO

Příspěvek od tbest »

marx píše:tbest

ty linky co jsi zverejnil jsem musel hned tentyz den co jsi napsal o tomto dile vyhledat a precetl jsem je... anglictinu a rustinu zvladam, ale obcas technicky veci ve slangove podobe se fakt nedaji jen tak jednoduse prelozit ;)
Moc toho na netu není, odkazy mám odsud:
http://www.energeticforum.com/renewable ... php?t=3327
A nějaké informace se dají vyseparovat zde:
http://www.overunity.com/index.php?topi ... ;topicseen
Ale má to 368 stran! z toho cca 3/4 jsou slovní výpady vůči L. Tseungovi a omáčka teoretiků. Musíš se taky zaregistrovat, nebo použít přihlašovací údaje co sem dal Barbucha. Hodně štěstí v louskání.

adam.benda
Zasloužilý člen

ferrofluid

Ten ferrofluid je hezká věcička, cituji Wikipedii:

Ferrofluid je tekutá suspenze z mikroskopických magnetických částic (méně než 10 nm), povrchově aktivní látky (surfaktantu) a rozpouštědla (například oleje), magnetickou složkou je většinou hematit nebo magnetit.
Ferrofluid upoutává pozornost svými reakcemi na magnetické pole. Lze jej například přimět, aby tekl do kopce. Poblíž magnetického pólu magnetu se na hladině objeví hroty ve směru siločar. Lze jej použít k demonstracím tvarů mag. polí při laboratorních pokusech, k detekci magnetického pole apod.

Magnetická zrna obalená ochranným obalem, který zabraňuje vzájemné přitažení zrn natěsno:

Obrázek

adam.benda
Zasloužilý člen

proč se ferrofluid drží..

tbest píše:.. Neumím si představit, jak ten ferrofluid udrží v té spodní misce bez toho, aby vyběhl na magnety. ...
Jestli je ta miska feromagnetická, magnety jí možná tak dobře zmagnetují, že se ferrofluid drží (vzhledem k tomu, že je ještě navíc doslova v těsné blízkosti se zmagnetovaným materiálem.. K samotným magnetům to má dál..) Možná.. :pivko:

adam.benda
Zasloužilý člen

WANG SHUM HO - setrvačnost ferrofluid

Říkám si, jaký může mít ten ferrofluid smysl v tom motoru..
Jestli je to kapalina, která reaguje (s určitou časovou prodlevou, byť se sebemenší prodlevou) na magnetické pole.. Třeba je tam využíváno právě tohoto. Setrvačnosti ferrofluidu.. Občas jsem během vývojů mag. motorů narazil na překážku, kterou by odstranila právě nějaká prodleva, náběh, setrvačnost v magnetickém poli.. Jinak se všechno příliš děje v nekonečně krátkém čase..
Ferrofluidu, jako každému fluidu chvíli elevace trvá, než dosáhne maxima.. a "klidnění" mu bude taky nějakou dobu trvat.. Tahle setrvačnost se může hodit...

tbest
Zasloužilý člen

setrvačnost ferrofluid

Příspěvek od tbest »

adam.benda píše:Říkám si, jaký může mít ten ferrofluid smysl v tom motoru..
Jestli je to kapalina, která reaguje (s určitou časovou prodlevou, byť se sebemenší prodlevou) na magnetické pole.. Třeba je tam využíváno právě tohoto. Setrvačnosti ferrofluidu.. Občas jsem během vývojů mag. motorů narazil na překážku, kterou by odstranila právě nějaká prodleva, náběh, setrvačnost v magnetickém poli.. Jinak se všechno příliš děje v nekonečně krátkém čase..
Ferrofluidu, jako každému fluidu chvíli elevace trvá, než dosáhne maxima.. a "klidnění" mu bude taky nějakou dobu trvat.. Tahle setrvačnost se může hodit...
Ahoj, také jsem myslel na to zpoždění. Bohužel jsou to jen dohady. Vyštrachal jsem nějaká videa prototypů. Evidentně stator ferromagnetický být nemusí...

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) tbest dne čtv 25 pro 2008 0:18, celkem upraveno 2 x.

marx
Starší člen

Příspěvek od marx »

tbest

j to video jsem taky uz videl a muzeme podekovat autorovi uctu na youtube za duplikat, pac original z youtube zmizel :)

kolektuji dalsi informace...

Čas odhalí pravdu.
marx
Starší člen

Příspěvek od marx »

blackjoe9 jj jsou to dobre stranky, ja jsem ale u nich nakupoval pres eBay... byl jsem vychytal akce a kupoval jsem sadu 20 magnetu 54mm x 46mm x 20mm za 11$ + nakupoval jsem dalsi veci a usetril jsem cca 50$ i kdyz postovne stalo 15$ - stale je to vyhodne

Čas odhalí pravdu.
adam.benda
Zasloužilý člen

vsuvka

Jen taková malá vsuvka úplně odjinud..:

Párkrát tu zaznělo, že když by měl mag. motor fungovat, tak musí fungovat i pouze s jedním magnetem (na rotoru...?).. Přátelé, je to honosná a na první pohled i hodně logická myšlenka, ale realita je jiná. Já tomu také docela věřil...
Dostanete se do fáze, kde více magnetů problém vyřeší.. (nebo spíš dořeší...)
Hezký den všem :pivko:

marx
Starší člen

Příspěvek od marx »

adam.benda
Přátelé, je to honosná a na první pohled i hodně logická myšlenka, ale realita je jiná. Já tomu také docela věřil...
Dostanete se do fáze, kde více magnetů problém vyřeší.. (nebo spíš dořeší...)

takze, napriklad ja, to mam chapat tak, ze jsi prisel na funkcni modem mag. motoru a jiz ho mas ?

Čas odhalí pravdu.
marx
Starší člen

Příspěvek od marx »

Za sebe vim, ze se musi pouzit minimalne 4 magnety:

2x na rotoru
2x na statoru

vyrovnava se tim zatez na rotor a navic se drzi stabilita a neskace ta cela konstrukce se statorem po odpuzovani rotoroveho magnetu statorovym magnetem.

chce to ale taky kvalitni loziska s co nejnizsim valivym odporem

Čas odhalí pravdu.
Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“