Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Léčivky

Moderátor: aNONym

Odpovědět
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

papričky

Příspěvek od laik »

AF. zajímavé informace...
ptám se tedy, lze vyvařit kapsicin do lékařské vazelíny?
kolik tak použít ks třeba na 100ml ???
vyzkouším uvařit trochu mastičky na bolest, mám pár sušených jolokii a habanero a jelikož jich mám asi 20 ks tak bych je všechny nesnědl ani za deset let,
problém jen je asi z nanášením masti na postižené místo protože přijít na ruce to nesmí, jak už AF taky poznal :-) když sem drtil prstama habanero do jídla, tak sem to i po mnohém umytí cítil na prstech tři dny.......

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: Léčivky

Příspěvek od la »

laik píše:ptám se tedy, lze vyvařit kapsicin do lékařské vazelíny?
http://dadala.hyperlinx.cz/kor/korr0036.html
https://www.sites.google.com/site/masaz ... illi-masaz
rozpouští se dobře v tucích a alkoholu proto to zapíjejí někteří mlíkem a jiní jedinci tvrdým alkoholem :oops:
výcuc
Léčebný efekt kapsaicinu se může projevit při dávkách 400 miligramů třikrát týdně. To je množství odpovídající asi třem až osmi paprikám habanera. Tento druh papriky pochází z poloostrova Yucatán a patří k nejpálivějším na světě.
zdroj
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kapsaicin
:bye:

laik
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od laik »

Dík la ,
něco vyzkouším a uvidím....
AF léčit se papričkama no nevím nevím, mě škrabe v krku, tak sem si odkousl kousiček habanera že si jako zažvejkám a teda dlouho sem to nevydržel, tato léčba hraničí z masochismem :-)

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

laik píše:.... dlouho sem to nevydržel, tato léčba hraničí z masochismem :-)
... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ... :angel: ...

... tož zkus nějaké méně pálivé, aby se daly žvýkat po delší dobu bez rizika odchlípnutí ústních sliznic ... :D ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
laik
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od laik »

AF.
už vím kde byl problém, já žvejkal jolokii, potom sem zkusil to habanero a to je o poznání méně pálivé u toho člověk pozná i nějakou chuť :-)
ale třeba nějaký feferonky nebo tak, něco jemného českého by byli asi fakt lepší......

laik
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od laik »

Teď sem zkusil vyvařit čtyři jolokie v asi deci oleje...... že si jako udělám kapky a zkusím kapat přímo do krku.....
neradím nikomu to dělat doma, jak se olej vaří tak ty výpary sou SILNĚ štiplavé, já si tak sedím u stolu (asi metr od sporáku) a najednou mě něco dráždí sliznice v nose a v krku a v plicích a rozkašlu se a málem slzím a pak mě dojde že z kastůlku jdou výpary a rozlízaj se po místnosti (ještě že su tady sám)
každopádně taky jeden zpusob léčby papričkou a to inhalace, je to furt přijatelnější než to konzumovat :-) ..... ještě po dlouhé době cítím pálivej pocit v plicích (jestli někdo zkoušel kouřit čili tak ví jaký to je, to vám hoří tělo zevnitř :-) )

dodatek: jedna kapka toho olejového extraktu je opravdu síla, zkusím to večer máznout ženě na bolavá záda....

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

Jde to dát i do špiritusu ala vodka "pjersivka". Až budeš ženě mazat ty záda, tak už na ní nikde jinde nesahej :D
Po první konzumaci habanera jsem se šel vyčůrat a vzápětí jsem začal slzet, tak jsem si jěště promnul oko a bylo to kompletní :D
Jinak pomletý sušený papriky klidně do tobolek.
Pak jde ještě habanera konzumovat nahusto za dodržení podmínek zajídání chlebem s máslem, zapíjením podmáslím, to hodně redukuje pálivost a člověk je toho do sebe pak schopen narvat více.

:idea: Kolikrát už jsem to tu psal, že nemáte citovat celý příspěvek, pod kterým odpovídáte ?!? :mrgreen: - poo.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

laik píše:... jedna kapka toho olejového extraktu je opravdu síla, zkusím to večer máznout ženě na bolavá záda....
... na "uklidnění" různých pohmožděnin, naraženin a vykloubenin jsme jako topické lokální anestetikum už několikrát použili klasický "slzák ve spreji" (obranný prostředek) ... a funguje to !!! ... :D ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
radko
Nový člen

Kalisie voňavá

Příspěvek od radko »

zdravím, kalisii vonnou mám z Adava, rok přežívá bez problémů na schodišti v rodiném domku.Množí se potopením výhonku-fialového, potom ustřihnout. Přihnojuji tyčinkama naturál hnoje pro květiny . Co mě mrzí, že nezakvetla, všude se píše jak voní před deštěm.Zkoušel jsem popíjet čaje -nic .Pěstování nevyžaduje nic extra, jen ji nenechat zmrznout.

A(&F)
Zasloužilý člen

Re: Kalisie voňavá

Příspěvek od A(&F) »

radko píše:Zkoušel jsem popíjet čaje -nic.
... z Kalísie je nejúčinnější lihový výluh ... ale musí se s ním opatrně, takříkajíc po kapkách ...

... jinak její množení je možné i z jednoho "kolénka s bočním pidi lístkem", nejlépe to však jde z "oddenkové koncové růžice" (ať již uříznuté ve vodě, popř. jejím přiložením do vlhké půdy, kde z "kolénkových pupenů" pustí kořeny) ...... zkoušel jsem ji ve vodě rozmnožit i z horní části přepůleného listu, ale to se moc nezdařilo ... téměř dva měsíce byl sice pořád ve vynikající kondici, krásně zelený (byť nezaložil ani jeden kořen), ale pak najednou odešel ...

... mmch, kalisii mám v plánu vzít na letošní setkání ... a přítomné seznámit s poznatky ohledně užívání a pěstování ... je to poměrně "široko spektrální rostlina" ... ;) ...

laik
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od laik »

Ještě k tomu paprikovému mazání...
myslím že to od bolesti snad i trochu pomáhá (radši testuji na sobě)
dnes sem blbě ležel na polštářu a tak sem se v noci vzbudil bolesti krční páteře, máznul sem krk paprikovým mazáním a na to konopnou masťou, ale stejně se mě potom blbě spalo, krk už sice nebolel ale zase byl v jednom ohni :-) ........
celkem to dlouho pálí na, nebo v kůži, no ani ne tak pálí, jako spíše hodně zahřívá, každopádně bude to výborné na zimu, namazat nohy a bude to hřát víc než termoponožky, a člověk vydrží i ve sněhu bosky :-) zítra to prubnu....
(kdyby šla nějak vyextrahovat ven ta pálivost, tak by o to mazání mohl bejt i zájem )
AF. ten pepřák taky na kůži pálí???

A(&F)
Zasloužilý člen

Re: Paprikový mazání ...

Příspěvek od A(&F) »

laik píše:AF. ten pepřák taky na kůži pálí???
... jj, pálí ... a hřeje ... ihned ... teda pokud použiješ OC sprej ... viz http://www.obranashop.cz/aerosolove-spr ... tect-40ml/ ... "Capsaicin je vyroben z placenty feferonek, která je částí pod stonkem. Tato placenta má 16krát větší obsah capsaicinu, než zbývající část plodu, takže jakýkoliv OC sprej hoden svého jména by měl obsahovat účinnou látku vyrobenou z této části" ... :D ...
laik píše:ale zase byl v jednom ohni :-) ........ celkem to dlouho pálí na nebo v kůži, no ani ne tak pálí, jako spíše hodně zahřívá, každopádně bude to výborné na zimu, namazat nohy a bude to hřát víc než termoponožky, ....
... jukni tuna ... http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=8839#p8839 ... ;) ...

Fox_25
Stálý člen
Dal: 32 poděkování
Dostal: 58 poděkování

Bylinky, koření, sušené ovoce.

Příspěvek od Fox_25 »

Ahoj

Už delší dobu na sobě nepravidelně "aplikuji" kombinaci skořice, hřebíček a kardamon(vše mleté). Cca čtvrt lžičky od každého, zaliji to vodou cca 50ml 95°C. Když chladne vytváří "sliz" který skoro hned zklidní žaludek, pálení žáhy, přibližně do půl hodiny zmírňuje úzkosti a pomáhá od bolesti. Při "pití" dokonce na chvíli umrtví jazyk.

Teď jsem zase objevil sušenou mochyni ve formě čipsů, když se nadrtí je z toho výborný čaj. Po třech dnech kdy jsem denně takto spořádal 50g sušené mochyně zmizely bolesti hlavy, ale hlavně jsem míval problémy s koleny kdy byl občas problém pořádně ohnout nohu a i toto se zřejmě stalo na čas minulostí.

Má někdo podobné zkušenosti? Hodil by se mi typ hlavně na migrény, máma to celkem zvládá s kombinací uvedenou výše, ale dobré to ještě není. Stejně tak něco na posílení srdce a vysoký krevní tlak. Zde už jsme začali vařit kočičí dráp a lapacho s pozitivním výsledkem, dle lékaře má máma tlak lepší než dříve. Mým cílem je aby ona i otec mohli úplně vysadit léky na tento problém, nemám rád udržovací "léčbu".

Pokud jsem s tématem mimo prosím o přesunutí nebo sloučení s jiným tématem kde se to již probírá.

A(&F)
Zasloužilý člen

Re: Bylinky, koření, sušené ovoce.

Příspěvek od A(&F) »

Fox_25 píše:Hodil by se mi typ hlavně na migrény, máma to celkem zvládá s kombinací uvedenou výše, ale dobré to ještě není. Stejně tak něco na posílení srdce a vysoký krevní tlak. ....... Mým cílem je aby ona i otec mohli úplně vysadit léky na tento problém, nemám rád udržovací "léčbu".
... http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=105295#p105295 ... :pivko: ...

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Bylinky, koření, sušené ovoce.

Příspěvek od poota »

Fox_25 píše:Má někdo podobné zkušenosti?
Můžeš zkusit i čaj Chanca Piedra, který považuji za nejlepší čistící "všeokruhový", čímž myslím ledviny, játra, zažívání i krevní oběh. Toho, na co funguje, je docela slušně dlouhý sloupec a nechybí tam ani cukrovka.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Odpovědět

Zpět na „Bylinky a jiné léčivky“