Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Větrná elektrárna (levně)

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

Odpovědět
MilMAX
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Twister

Příspěvek od MilMAX »

Tak nevím - asi jsem mimo mísu :roll:
NEMERTEM
Ale když už jsme u toho - taky si přidám :
- nikdy jsem nebyl zaměstnán někým a něčím jiným než sám sebou (na to se mám moc rád) .......... a vstávám kolem 10:00
Jinak look at: http://www.twister.cz

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Twister

Příspěvek od Palo »

MilMAX píše:Tak nevím - asi jsem mimo mísu :roll:
NEMERTEM
Ale když už jsme u toho - taky si přidám :
- nikdy jsem nebyl zaměstnán někým a něčím jiným než sám sebou (na to se mám moc rád) .......... a vstávám kolem 10:00
Jinak look at: http://www.twister.cz
No a dane platis? Jestli jo, tak jsi otrok! :) Ja jsem take otrok :)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
MilMAX
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Twister

Příspěvek od MilMAX »

Neplatím / nemusím
(mám dobrého účetního) :P
....... a zajímavou historii - proto nemusím

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

MilMAX píše:Neplatím / nemusím
(mám dobrého účetního) :P
....... a zajímavou historii - proto nemusím
No vidis, jak se mas - dane neplatis a jeste si stavis superiozni vetrarnu :)

A nic si nekupujes s DPH? A kdyz, tak to davas do nakladu? Hmm... :) Mas to vymakany :)

MilMAX
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Twister

Příspěvek od MilMAX »

Odpověděl bych..... ale nevím kdo si to všechno přečte.
Hlavně však musím říct, že období, kdy jsem byl majitelem firmy se 150-ti zaměstnanci je za mnou (dnes tomu říkám charita).... :lol: a lituji všechny kteří těch 150 darmožroutů mají za krkem - bohužel v CZ podmínkách je to naprostá hloupost.
Mám kamaráda v Polsku a ten se mě kdysi zeptal: "Ty máš 150 zaměstnanců - to máš asi hodně peněz ?! a já na to - no mám víc než oni - a on tak to jsi bohatý - a já na to no nevím 50tis / měs zas tolik není - a on : "máš přece víc než oni !! (všichni)" = aspoň u nás v PL to tak je = suma mezd zaměstnancům = mzda podnikatele - já na to: tak to by jsme zkrachovali - a on : tak proč to děláš když na to nemáš ??
....... měl pravdu (tak to totiž má fungovat)
- vše ostatní je CHARITA !!!!!!!!!!!!! :oops:

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

MilMAX píše:- vše ostatní je CHARITA !!!!!!!!!!!!! :oops:
Respektuju, chápu a souhlasím.

Kdybych tu nemel zenu, byt a blábláblá, tak uz bych tu davno nebyl...

Ceskej stat a vsechno, co k tomu patri stoji za hovno. Politici a vsechno, co k tomu patri neni nic jineho nez oficialni mafie a to vcetne uredniku.

Mam nazor, ze nikdo nema pravo si brat penize za praci nekoho jineho (dan z prijmu, DPH, povinne zdravotni, povinne socialni). A to, ze z toho plati jen zdravotnictvi, udrzby a hromadu dalsi veci jim nesezeru.

Nejlepsim resenim vidim plnej invalidni duchod a privydelani si nacerno...

MilMAX
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Twister

Příspěvek od MilMAX »

A nebo ........... mít firmu na Slovensku kterou nákladuju z CZ takže taky neplatí daně a může si tam jednatel oficiálně brát prachy z firmy na 19%
A TO SE VYPLATÍ :lol: :lol: :lol: :lol:

PS: nějak jsme odbočili od tématu - mám pocit že nás vykolejil XYZZV nebo jak se to gehajmnisuje.

Apropo potřebuji poradit s generátorm k modelu VE - mělo by to mít dvě funkce - generovat proud a nebo pracovat jako pohon (je to kvůli prezentaci - abych s tím mohl točit naprázdno třeba na výstavě v hale)
- matně si vzpomínám že by na to šlo použít dynamo - je to tak?

Dík

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

MilMAX píše:Vidím že se evidentně nechytáte - teda kromě slovíčkaření

:roll: :idea: :arrow: :!:
Promiň, ale na to, abych studoval všechny patenty týkající se větrných elektráren, abych zjistil, zda tvoje řešení je nové, skutečně nemám čas. To jdi na nějaké fórum, kde se plácá o nesmyslech. Tady se pracuje.
Když jsem svého času navštěvoval patentovou knihovnu, seděli tam dva chlapící, kteří se živili jenom tím, že hledali novost řešení. To se nedělá zadarmo. Nebo si to musíš udělat sám. Nezlob se.

"Dum spiro spero"
Ciceron
MilMAX
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MilMAX »

Ilem píše:
MilMAX píše:Vidím že se evidentně nechytáte - teda kromě slovíčkaření

:roll: :idea: :arrow: :!:
Promiň, ale na to, abych studoval všechny patenty týkající se větrných elektráren, abych zjistil, zda tvoje řešení je nové, skutečně nemám čas. To jdi na nějaké fórum, kde se plácá o nesmyslech. Tady se pracuje.
Když jsem svého času navštěvoval patentovou knihovnu, seděli tam dva chlapící, kteří se živili jenom tím, že hledali novost řešení. To se nedělá zadarmo. Nebo si to musíš udělat sám. Nezlob se.
Aha, to jsem nevěděl že se rešerše dělají na patenťáku :shock: a ani jsem si nevšiml že se tu neplácá ale pracuje :lol: - možná by bylo potřeba si utřít pot a příště - nemachrovat že "to tě musím zklamat - už na to dávno patent je" = to je totiž tlachání :?

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

MilMAX píše:
Aha, to jsem nevěděl že se rešerše dělají na patenťáku :shock: a ani jsem si nevšiml že se tu neplácá ale pracuje :lol: - možná by bylo potřeba si utřít pot a příště - nemachrovat že "to tě musím zklamat - už na to dávno patent je" = to je totiž tlachání :?
Takže předně, když cituješ, nevytrhávej z kontextu. Věta zněla takto:
Pokud se jedná o svislé listy, tak tě asi zklamu. Patent na to už je.
Myslel jsem tím listy ve tvaru křídla, což , uznávám, že jsem nenapsal. Ale když si přečteš tvůj popis, který předcházel, hodí se na popis Darrieusovy turbíny. Nemyslel jsem tím nic zlého, bylo to upřímě míněné upozornění. Abych tě ušetřil zaklamání. V tu dobu jsem nemohl znát rozsah tvých znalostí. Pokud jde o ty chlápky v patentové knihovně, nevím, jestli tam ještě jsou. Byl jsem tam naposled před 20ti lety a už tenkrát jim bylo mezi 50 a 60 lety. Nebyli to zaměstnanci knihovny, ale byli tam vždy, když jsem se tam objevil. Pracovali pro vynálezce, kteří neměli čas se probírat stohy papírů. V dnešní době je to jednodušší. Spousta informací se dá najít na internetu. Toť vše. Ostatní injektivy nechám bez komentáře. Ať si každý udělá obrázek sám.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

MilMAX píše:
Apropo potřebuji poradit s generátorm k modelu VE - mělo by to mít dvě funkce - generovat proud a nebo pracovat jako pohon (je to kvůli prezentaci - abych s tím mohl točit naprázdno třeba na výstavě v hale)

Dík
Abys věděl, že se tu pracuje, tak ti poradím. Dá se použít buď dynamo, nebo jakýkoli synchronní motor. Když ho brzdíš, pracuje jako motor, když ho přetáčíš, pracuje jako generátor. Víc ti radit nebudu, chytrý jsi dost. A mám-li být upřímný, nemám rád, když si někdo neváží "obyčejných lidí". Mnohdy jsou mnohem lepší, než ti bohatí. A znám jich hodně, těch i těch.

"Dum spiro spero"
Ciceron
MilMAX
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MilMAX »

Ilem píše:
MilMAX píše:

Dík
Abys věděl, že se tu pracuje, tak ti poradím. Dá se použít buď dynamo, nebo jakýkoli synchronní motor. Když ho brzdíš, pracuje jako motor, když ho přetáčíš, pracuje jako generátor. Víc ti radit nebudu, chytrý jsi dost. A mám-li být upřímný, nemám rád, když si někdo neváží "obyčejných lidí". Mnohdy jsou mnohem lepší, než ti bohatí. A znám jich hodně, těch i těch.
... A potrefená husa... věděl jsem že patříš k těm 150-ti o kterých jsem psal ve svém intermezzu (šlo to poznat hlavně tím akzentem "že se zde pracuje")

Za dynamo dík - nějaké si někde ukradnu (samozřejmě)

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

zpátky k vetru

Příspěvek od Akord »

Tohle jsem spáchal na zahrade. Vyzkoušel jsem asi 5 regulací, než sem se to nebál nechat být.
Regulace na obrázku není ta pravá. Za bezpečnou považuji regulaci s bočním kormidlem- ač se mi zdála nejméne sympatická a byla mi duvodem k tomu abych hledal jiné, musel jsem se k ní stejne vrátit, protože v prípade pevných listu umožnuje jako jediná témer uplné zastavení pri vichrici. Foto priste, zjistil jsem, že mi chybí. Vrtule má 2m prumer, je to prekroucený dural,
alternátor 200W, delaný, když foukne, má do 10ot/sek. Zatím to prežilo 3 roky i s tatranskou vichrici.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

xzzzx
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: zpátky k vetru

Příspěvek od xzzzx »

Akord píše:Tohle jsem spáchal na zahrade....
Ten alternator je hned za vrtuli?

Svět zboř! Já budu stát.
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pro Mil Maxe

Příspěvek od 1220 »

Memohu Vám o tom nic napsat, protože projekt byl známý a částečné soukromí zde mi naprosto vyhovuje. Byla to krásná doba ,aspoń pro mne, plná ideálů. Co ale mohu ,Vám prodat výpočet profiláže listů na VE 3 listou pr. 10 m , což měl být následník . Ale mám pocit, že v tomto oboru to není nic tak pozoruhodného, kromě toho, Vy potřebujete něco většího.
Na objednávku Vám mohu zpracovat studii na elektrárnu svislou, bez viditelných rotujích částí, podle Vašich parametrů. Bylo by pro Vás lepší
uvěřit, že tudy cesta nevede . Datum je vysoké a líp nebude.
K.

Odpovědět

Zpět na „Jak na to...“