Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
spaceball
Zasloužilý člen

Re: Třídění patentů

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
Ilem píše:Na plasmu asi ne. Je spousta dostupných patentů na plasmové hořáky. I já mám užitný vzor na elektrodu pro plazmové hoření a nevím nic o tom, že by se to nesmělo zveřejnit.
Poota má pravdu v tom, že některé - převážně vojenské a průmyslové patenty nejsou
určeny k nahlédnutí. ;) Top Secret Plasma se týká ochrany technologíí související z fůzí a pod.

Spaceball Obrázek
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

MM versus kavitace...

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
Spaceball napsal...
" Není to tak daleko od věci. Každá "kavitační bublinka" může býti novým vesmírem...klidně paralelně s naším.
Spojení s další dimenzí okamžitě zaniká - Hawkingův radiační třesk - zánik "bublinky" a gama záření. Vědci si zahrávají s
myšlenkou, že tento vzniknuvší "bod" z velké energie by šel antihmotou roztáhnout a nahlédnout do jiné dimenze - do
jiného vesmíru. Tento "tunel" by musel být otevřen velmi dlouho...minimálně tak dlouho, dokud se na druhé straně
nezformují galaxie, sluneční systémy, planety.... Pokud by se tunel uzavřel a později vytvořil nový, pak ten bude
směřovat do naprosto jiné dimenze nového vesmíru. Antihmota by prý dokázala udržet topologický "tunel"......,
i když s tou antihmotou si nejsem dost jistý Antihmota nemá antigravitační účinky a lze ji udržet v magnetickém poli.
Navíc, po anihilaci s hmotou... převažuje hmota...proto se v našem vesmíru volně nenachází antihmota, ale jen hmota
Jedná se o takzvané porušení symetrie. Je možné, že "tvůrce" našeho vesmíru šel obdobnou cestou jako vědci ve svých
teoriích a zavdal příčinu vzniku našeho hmotného vesmíru. Pokud se někdo domnívá, že "bůh" je nespravedlivý a kašle
na nás - není to pravda. On jen o nás neví a je zaměstnán tvorbou nových a nových vesmírů - třeba v baňce svého
kavitačního pokusu Martine, dovolil jsem si rozvést Tvou ideu z kavitačního pokusu do sci-fi mini povídky - úvahy.
Copyright máš na to samozřejmě Ty."
jen jedna myšlenka...třeba ..sci-fi...aby někdo neřekl bláznivá....

Spaceball...
" Tento "tunel" by musel být otevřen velmi dlouho...minimálně tak dlouho, dokud se na druhé straně
nezformují galaxie, sluneční systémy, planety.... ""
vesmíru je nějakých 13, něco.....miliardy let....to ano....z našeho časového pohledu....
...nikdy jsem nepochopil zcela...no jen z malé části ...??..!!! Einsteina..a jeho teorie...
...věda zjistila, jak to asi bylo v první tisícině vteřiny po velkém třesku....
....jak dlouho se můžou formovat Galaxie a vše ostatní v jiném vesmíru, který vznikl z ničeho....viz "nic" v kavitační bublince....myslím , že ten čas tam vůbec nehraje roli....a jsme zase na začátku ...sci-fi uvahy....čas, který nemá žádná rozměr...zrovna tak jako vnitřek kavitační bublinky nemá hmotnost...a je zde pekelnej tlak....z našeho pohledu....se "nějak" dohodli, nebo poprali.tlak a čas.....a vzniklo to , co vzniklo...to je to co je kolem nás..../budeme tomu říkat...viditelný vesmír/...
....a ještě jedna myšlenka navíc...aby jste se dneska probudili......
představte si tuto situaci...nebo pokus....
....nádoba.......uzavřená....a v ní tlak .....2na 168 tun....to je hodně velký tlak.....a v té nádobě je manonetr....s rozsahem 0,1 kg/m2....a do toho manometru...jen lehce foukneme...a manometr ukáže ...nějaký malý tlak...prostě naměří sílu ...tlak toho fouknutí....
...při tom měření...je tomu manometru okolní tlak uplně jedno.....a zrovna tak je to s časem....a tlakem v kavitaci..a s rozpínáním vesmíru....a magnetismem....že jsem to zjednodušil.....ano máte pravdu.....dočetli jste pokračování sci-fi povídky....myslet si můžete cokoli....a v této povídce, pokud na to máte....můžete pokračovat......stejně vás mám všechny ráda....vaše karkulka :oops: a m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
děda Slavík
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: reakce...na Marx...

Příspěvek od děda Slavík »

Mimo téma (offtopic)
Tohle je opravdu jen pohádka.
Mockrát jsem projížděl a vím, že taková anomálie se nevyskytuje....
Věřím, že jsi tam mockrát jel, ale tehdy se nám to taky stalo mockrát A NA JEDNOM MÍSTĚ. Jenže naše motorky neměly BATERIOVÉ ZAPALOVÁNÍ, ALE MAGNETO.
Brácha měl Harleye a já Indiána. Později jsme si to ověřili i na staré Zetce a Manetu. Prostě to bylo. Kdyby se to dělo jen tam, možná by platila varianta (jak někteří tvrdili) že tam vojáci mají nějaké své zkušební pásmo a je to tedy jejich práce. Jenže to by tam museli být i v neděli a stejně tak i za Doxanama. Byla tam tehdy dlažba z čediče. Za deště horší než sklo polité olejem. Dnes to tam taky není. Je tam asfalt.
Takže, pokud dnes projedeš s magneto zapalováním bez přerušení ze Zbraslavi do Štěchovic (nevím přesně místo, kde to bylo) tak to byli ti kluci vojenští a náš omyl.

Ale něco pro Martina11. Připadá mně, že nějaký nezdar mu vzal chuť věřit, že MM pojede a někde je dokonce plně funkční.
Z toho, co jsem v posledních dnech vyčetl ohledně MM na internetu, jsem usoudil, že NAVZDORY VŠEM ZNÁMÝM FYSIKÁLNÍM ZÁKONŮM to pojede i u nás. Ale až tady budou k mání potřebné typy magnetů. S tím, co zatím máme to asi půjde jen zázrakem a nebo bez efektivního výkonu. Že se to bude JEN TOČIT, to je sice radost, ale není k užitku.

Taky jsem se dočetl, že naši kamarádi bastlíři z ciziny mají k dispozici několik nových slitin, s kterými mohou lépe odstínit, nebo nasměrovat siločáry magnetu a tedy jejich práce je mnohe úspěšnější. U nás zatím musíme tvrdit ONO NÁM TO NEJEDE.

Kluci, do toho.
děda Slavík
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: MM versus kavitace...

Mimo téma (offtopic)
...věda zjistila, jak to asi bylo v první tisícině vteřiny po velkém třesku....
....jak dlouho se můžou formovat Galaxie a vše ostatní v jiném vesmíru, který vznikl z ničeho....viz "nic" v kavitační bublince....myslím , že ten čas tam vůbec nehraje roli....a jsme zase na začátku ...sci-fi uvahy....čas, který nemá žádná rozměr...
Protože mluvíme o magnetech a energii, patří i tato úvaha do vlákna.

Můj názor je, že VĚDA ZJISTILA PRD (velký třesk, počátek hmoty) Vytvořila jen teorii, které dala svatozář VĚDECKÁ.
Z ničeho zase je jen nic. A navíc pokud tomu přidáme náhodu....

Domnívám se, že bude blíž pravdě to, co již dávno nám tloukli do hlavy komunisti v rámci atheistické výchovy. Poučka zněla. HMOTA JE VĚČNÁ, NIKDO JI NEVYTVOŘIL, JEN SE SAMOVOLNĚ MĚNÍ VE SVÝCH FORMÁCH.
Věčnost hmoty, věčnost Stvořitele, inteligence, která ze všech forem hmoty vyzařuje, je pro většinu nejen nepochopitelná (asi jako nekonečnost vesmíru) ale i nepřijatelná.

Potom se nedivím, že člověk nemůže přijmout ani funkčnost tak jednoduché záležitosti (ale zatím pro nás uzamčené) jeko je MM.

Kluci, do toho.
martin11
Zasloužilý člen

magnety potřebné na MM...

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...zdravím Dědu Slavíka...
.kam jsi dal Indiána...???...asi prodal...jestli né.....byl by zájem....kamarád má tady na Mělníku museum...

...za potom...prosím tě můžeš sem dát mapu, kde se u DOKS.../omylem píšeš X/...vyskytovala ta silnice....potřeboval bych přesnou lokalitu......je to od nás kousek.....tak bych měl námět na prověření...také "něco" mám....ještě s magnetozapalováním....
...za poslední.....na motor jsou všechny magnety dostupné....nějaké novotvary...pro vyzkoušení principu nejsou potřeba.....jen přijít na to ...jak....já se snažím ...přes písty a rotační toroid....zatím se nedaří...../ teď čekám reakci...od....Někoho..." a nepodaří..""/
...TAKŽE KDYŽ BUDE OVĚŘEN PRINCIP....pak si můžeme ...v rámci konstrukce nějaký magnet nechat vyrobit na míru...ale to už nebude naše starost...jojojo..kdyba to tak chtělo... :idea: ...být....zdraví tě martin11 :lol:

marx
Starší člen

mm

Příspěvek od marx »

pri nakupu neodymu jsem se zeptal v obchode zda maji nejakou informaci jak ztraci svoji energii.

bylo mi odpovezeno, ze kazdych 10 let cca 2%. Muzete mi nekdo toto potvrdit ?

Čas odhalí pravdu.
martin11
Zasloužilý člen

Re: mm

Příspěvek od martin11 »

marx píše:pri nakupu neodymu jsem se zeptal v obchode zda maji nejakou informaci jak ztraci svoji energii.

bylo mi odpovezeno, ze kazdych 10 let cca 2%. Muzete mi nekdo toto potvrdit ?
...jestli to je pravda....tak za 500 let mi ten muj motor přestane fungovat....kurňa...asi se na to vykašlu....
...já jsem ten muj pístový motor vobšlehnul u Leonarda da Vinci....také mu to nefungovalo...asi měl starý magnety :oops: ....m11 :lol:

marx
Starší člen

Příspěvek od marx »

...jestli to je pravda....tak za 500 let mi ten muj motor přestane fungovat....kurňa...asi se na to vykašlu....
...já jsem ten muj pístový motor vobšlehnul u Leonarda da Vinci....také mu to nefungovalo...asi měl starý magnety :oops: ....m11 :lol:
Martine, 2% vykonu je docela znat na vykonu, nicmene pro nekoho tu muze byt zanedbatelne.
Chci se zeptat co si myslis o tomto: da se provozem MM vyrobit dostatek energii na nove magnety pro pouziti v danne MM ?

Čas odhalí pravdu.
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

MM se nedá vyrobit vůůůůbec nic, jelikož MM je nesmysl.. :shock: .....to , že ho vyrábím, ještě neznamená, že se bude "jen" točit...natož cokoli vyrábět...jen se neptej, proč to tedy dělám......prostě dělám....zdraví martin11 :lol:

marx
Starší člen

Příspěvek od marx »

Ja jsem nevedel ze MM je nesmysl.
Navic nechapu spojeni "že ho vyrábím, ještě neznamená, že se bude "jen" točit...natož cokoli vyrábět" - co tedy bude delat, kdyz jeste neznamena, ze se bude jen tocit, natoz neco vyrabet? Bude skakat, chodit, litat - nebo proste prestane existovat ? - ufff za jsem odbocil, pardon :roll:

Čas odhalí pravdu.
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

....mno....PM je nesmysl...a zrovna tak je to s MM....prostě se točit ..bez další energie nemůže....je mi líto , že jsem tě zklamal...ale já to tady píšu od samého začátku...já nevím, kdo s tím přišel, že vyrábím pohyblivej nesmysl....já tady od samého začátku pravím...a teď čti pozorně...." že chci zjistit, kde se to bude zastavovat...!!!..."a že se to bude zastavovat je více než jasné....a jestli se to nááááhodou nezastaví....jak psal Spaceball....naděje je 0.00000...0001%....no tak následně budeme zkoumat, proč se to tedy točí stále....
...kdyby se to náhodou točilo, tak skákat budu já...možná i létat....ale to všechno si nechávám v záloze......protože budoucnost je ve vakuu....jak jsem psal jinde tady.....a já si na tom motoru potřebuju ověřit i jiné věci....ne jen megnetomotorickou energii...nebo jak to nazvat....m11 :lol:

marx
Starší člen

Příspěvek od marx »

ahaaaa, tak ja jsem se tedy spletl, protoze jak jsem vse procital od pocatku techto diskusi, tak ses nazil neco takoveho sestavit a dokonce v SZ mam nejake zpravy od tebe, ze neco takoveho dosahnout chces. nevedel jsem, ze delas pistovy MM za ucelem zjisteni kde se to bude zastavovat.

Čas odhalí pravdu.
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

...ještě jednou...nespletl...myslím to vážně.....nemužu ale počítat s tím, že mi něco...co je proti fyzice...bude fungovat...ale mojí morální povinností je to...jako nápad to zkusit.....
ještě k tvojí otázce....jestli by to vyrobilo energii na výrobu dalšího magnetu....no asi jo...kdyby se to točilo...protože se neví co je magnetismus.....tak je všechno možné..../a teď doufám , že někdo řekne, že magnetem vyrobím další magnet.../....ale i to je možné.....nevím proč je magnetismus nakažlivý...ale občas se mi něco Fe zmagnetisuje...ale to asi bude tím , že se ty domeny ve hmotě fe nějak sami ukázněj do jednoho šiku....m11 :lol:

děda Slavík
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: magnety potřebné na MM...

Mimo téma (offtopic)
...zdravím Dědu Slavíka...
.kam jsi dal Indiána...???...asi prodal...jestli né.....byl by zájem....kamarád má tady na Mělníku museum...

...za potom...prosím tě můžeš sem dát mapu, kde se u DOKS.../omylem píšeš X/...vyskytovala ta silnice...
Indiány jsem měl dva. 350 jednoválec Prince a potom 700 Scout. Oba jsou dávno prodané a když si na ně vzpomenu bolí mne u srdce. Z Prince mám jen fotku.
Kde to misto u Doks bylo již také nevím. Vím jen, že někde poblíž byla silnice z čedičových kostek, kde jsem se "vymetl".
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Kluci, do toho.
marx
Starší člen

Příspěvek od marx »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše: ...ještě jednou...nespletl...myslím to vážně.....nemužu ale počítat s tím, že mi něco...co je proti fyzice...bude fungovat...ale mojí morální povinností je to...jako nápad to zkusit.....
ještě k tvojí otázce....jestli by to vyrobilo energii na výrobu dalšího magnetu....no asi jo...kdyby se to točilo...protože se neví co je magnetismus.....tak je všechno možné..../a teď doufám , že někdo řekne, že magnetem vyrobím další magnet.../....ale i to je možné.....nevím proč je magnetismus nakažlivý...ale občas se mi něco Fe zmagnetisuje...ale to asi bude tím , že se ty domeny ve hmotě fe nějak sami ukázněj do jednoho šiku....m11 :lol:
a jo, ano. doufam, ze uz brzy neco vyzkousis a predvedes to.
nebo jsi uz zkousel a nejde to ? kdy to prijde ?

Čas odhalí pravdu.
Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“