Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Pročítal jsem ty zdejší zkušenosti a okopíroval jsem si i ten ruský písťák. A ten klučina (aspoň si to myslím) zasouvá pod horní magnet nějakou destičku, která ruší magnet a v okamžiku horní úvratě pístu ji vysune. Tím tlak siločár odšťouchne píst dolů. Setrvák zase zpět pod tu destičku atd atd. Má tam na destičce číslo 3 ale vysvětlení jsem nenašel..Jde o to, že něco asi musí být, co tak funguje...

Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

Anonymous píše:Pročítal jsem ty zdejší zkušenosti a okopíroval jsem si i ten ruský písťák. A ten klučina (aspoň si to myslím) zasouvá pod horní magnet nějakou destičku, která ruší magnet a v okamžiku horní úvratě pístu ji vysune. Tím tlak siločár odšťouchne píst dolů. Setrvák zase zpět pod tu destičku atd atd. Má tam na destičce číslo 3 ale vysvětlení jsem nenašel..Jde o to, že něco asi musí být, co tak funguje...
Ano, ale tím nic neodstíní, prostě jen na chvíli odvede magnetický tok do uzavřené smyčky (v magnetovodivém materiálu), a pak ho opět "vypustí".

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Návštěvník

Tak mládenci. Lapím u PC a koumám, proč ty obyčejné ploché feryty nám jely a tady ty neodymy ne. Zdá se, že je to na dobré cestě. Teoreticky by to mělo jet a zítra uvidím v praxi. I když to nepojede, tak za těch třicet let, co tady ještě budu strašit na to přijdu.

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Anonymous píše:Tak mládenci. Lapím u PC a koumám, proč ty obyčejné ploché feryty nám jely a tady ty neodymy ne.
Oplatí se lapet s ohmmetrem v ruce, PC to obvykle neví.

Návštěvník

Můj sen o magnetomotoru končí.
S neodymem není žádná legrácka. Srdce začalo dělat neplechu a on to byl "rozštelovaný" kardiostimulátor.
Tím moji "badatelskou a tvůrčí " činnost nechám na jiných vynálezcích a já na NEODYM již ani nesáhnu.

Ale budu se radovat z každého úspěchu, který se v tomto směru komukoliv podaří. To znamená, budu zde jen čtenářem a čumilem. (doprčic- proč ten život tak pitomě utíká???)

Návštěvník

První dotas pánů kardiaků byl, jestli jsem nesvařoval obloukem. Nesvařoval již mám svou neblahou skušenost.
Když jsem řekl slovo Neodym, tak vysvětlili, že to bude pro mne TABU jako sváření. Měl jsem se raději vyučit cukrářem a ne zámečníkem.

Mim
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od Mim »

Anonymous píše:První dotas pánů kardiaků byl, jestli jsem nesvařoval obloukem. Nesvařoval již mám svou neblahou skušenost.
Když jsem řekl slovo Neodym, tak vysvětlili, že to bude pro mne TABU jako sváření. Měl jsem se raději vyučit cukrářem a ne zámečníkem.
Hele, nevzdávej to. Všichni máme problémy a přesto žijem. Drží nás při životě právě to, co děláme. Držím palce a vydrž!!!! Jsem rád, že jsou takoví lidé, jako jsi ty, drží fórum nad vodou. Díky. Mim

Však ono to půjde!!!
Návštěvník

Pro MIMA

Mime, nevzdávám to. Jen můj sen, že budu topit zadarmo, protože generátorem bude točit MM je pryč. Tam budou potřeba silnější NEODYMY.

Asi to bylo tím, že jsem sololitový rotor, do kterého jsem měl navrtány otvory pro magnety opřel o hrudník (tedy kousek od srdce) a druhou rukou zatláčel válečky NEODYMŮ do děr. Pokud to bylo jen na stole, nic se nedělo. Četl jsem varování o MAGNETECH SMRTI (síla 100 kg), které mají stejný účinek, i když leží na stole. Ale moc jsem tomu nevěřil. Mně se přece nemůže nic stát. V životě jsem byl vždy nezmar, tak "nějakej neodym na mne nemá"

A je tady ještě druhý důvod, proč se na neodymy mohu koukat jen na internetu. Bábinka (manželka) se domákla, že to stálo pětistovku a byl z toho takový "čurec a malér" , že i pes na mne kouká vyčítavě...

Je to holt tvrdý žívot vynálezců a objevitelů...

Tuco
Zasloužilý člen
Dostal: 10 poděkování

Re: Chcel by som sa opítat

Příspěvek od Tuco »

Bordel tady v tom máme, vo tom žádná :? a nic konkrétního dotaženýho do úspěšnýho konce tady zatím nikdo nepředved. Ale abych skončil pozitivně tak musím konstatovat, že bylo odhaleno několik slepých uliček a po vzoru J. Cimrmana můžeme v uvedených případech směle prohlásit: "Tudy ne, přátelé!" 8)

Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Chcel by som sa opítat

Příspěvek od Merlin »

Tuco píše:Bordel tady v tom máme, vo tom žádná :? a nic konkrétního dotaženýho do úspěšnýho konce tady zatím nikdo nepředved. Ale abych skončil pozitivně tak musím konstatovat, že bylo odhaleno několik slepých uliček a po vzoru J. Cimrmana můžeme v uvedených případech směle prohlásit: "Tudy ne, přátelé!" 8)
"Žádný experiment není selháním, pouze obohacením." (John Lilly)

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Snílek

..jen další nápad

Příspěvek od Snílek »

Mám zatím přečtené jen útržky diskuse, shlédnutých pár videjí a celkem mě zaujal nápad s "V gate" ... po chvilce uvažování mě tak napadlo, co takhle překonat onen kriticky bod pomocí gravitace ? (viz obrazek, sic jednoduchý, ale snad postačí), pořád jsem hledala, jestli to už někde neni, a nic.... nedá mi to prostě spát, tak potřebuji jenom říct, proč by to nemohlo fungovat?... :dknow:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: ..jen další nápad

Příspěvek od martin11 »

Snílek píše:Mám zatím přečtené jen útržky diskuse, shlédnutých pár videjí a celkem mě zaujal nápad s "V gate" ... po chvilce uvažování mě tak napadlo, co takhle překonat onen kriticky bod pomocí gravitace ? (viz obrazek, sic jednoduchý, ale snad postačí), pořád jsem hledala, jestli to už někde neni, a nic.... nedá mi to prostě spát, tak potřebuji jenom říct, proč by to nemohlo fungovat?... :dknow:
...jen další dotaz....jak se dostane to závaříčko...magnet...????... do polohy ,kde je právě namalované.....????..aby na něj mohla působit gravitace..... :idea: ....martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

V-dráha je schopná popohnat magnet, ale musí skončit, tedy ta dráha, jinak se magnet zastaví. Při použití několika V-drah zase musí být mezi nimi přestávky. Bez té mezery nejde napojit konec na začátek. Takže tady ta V-dráha začíná dole a prožene magnet ke svému hornímu konci, tedy pokud jí na to bude stačit síla. Přes tu mezeru se magnet dostane vlastní vahou (tento druh práce mám velmi rád) opět na začátek. Jednoduché a vtipné, možná že by to mohlo i běhat. A kdyby ne, tak jenom tak-tak - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Návštěvník

martin11 píše: ...jen další dotaz....jak se dostane to závaříčko...magnet...????... do polohy ,kde je právě namalované.....????..aby na něj mohla působit gravitace..... :idea: ....martin11 :lol:
Umístění závaží a magnetu "rotoru" nemusí být stejné.
P.

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

Snílek píše:Mám zatím přečtené jen útržky diskuse, shlédnutých pár videjí a celkem mě zaujal nápad s "V gate" ... po chvilce uvažování mě tak napadlo, co takhle překonat onen kriticky bod pomocí gravitace ? (viz obrazek, sic jednoduchý, ale snad postačí), pořád jsem hledala, jestli to už někde neni, a nic.... nedá mi to prostě spát, tak potřebuji jenom říct, proč by to nemohlo fungovat?... :dknow:
něco podobného, jen trochu víc vytuněného už tady před časem proběhlo: http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... r&start=15 (a následující stránky)

u V-gate (SMOTu) se snaží vytrhnout kuličku na konci magnetické dráhy právě gravitace, tak mi není jasné, jak to myslíš s tím nápadem?

ještě něco k tématu: http://jnaudin.free.fr/html/permotr.htm

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“