Iv píše:Bavili jste se tady,jestli si někdo zaslouží nebo nezaslouží volnou energii.O tom to není,jestli ten nebo onen ji může mít.
Iv
ekowatt píše:
Ahoj Iv uplne s tebou suhlasim od Bavili až po světa aj ja to tak citim. Okrem
Já se už toho nedočkám 
je mi z toho smutno
Kluci, já Vám úplně rozumím, jsem pro, aby civilizace nebyla postavena na placených energiích, protože je to také o čištotě ovzduší (spalovací benzínové a naftové detonační motory). Uvědomte si, že lidé chtějí slyšet jen to, že ekonomika kvete, ovšem to, co chceme my (vy) má opačnou tendenci, protože to zastavuje ekonomiku. Já osobně říkám, že ekonomika je můj nepřítel.
Tím, co zamýšlíte (a já s Vámi souhlasím) způsobíte, že uděláte to, co lidé nechtějí, ekonomika poklesne. To znamená, že budete dělat něco pro lidi (s dobrým úmyslem), ale může se Vám to vymstít. Většina lidí jsou naučeni na materializmus, chtějí slyšet že ekonomika vzkvétá atd atd. Jak je přesvědčíte, že to, co děláte je pro jejich dobro? Je to o tom, přesvědčit celý národ, že směr, kam směřuje civilizace, je špatný. To je to nejtěžší na světě, protože mě kolikrát dělá problémy přesvědčit například kuřáka, že pokud uvažuje vůbec někdy přestat kouřit, neměl by si kupovat tabák, který prošel Kutnou Horou – tam namíchají nějakej závisláckej sajrajt. Já jsem kouřil Kutnou Horu (LM, Petra atd.) a byl závislý. Začal jsem si kupovat holandskej tabák Samson (balil jsem si v ruce cigarety) a díky tomuto jsem přestal být závislý. Teď nekouřím a odnaučení bylo takto naprosto snadné. Zatím se mi nepodařilo přesvědčit jediného kuřáka, že je to správná cesta, ač to myslím pro něj dobře.
Národ na to není připravený a my musíme ukázat, že to, co je naší snahou je jediná správná cesta.
Já osobně navrhuji využít zákonů, využít možností a postavit kogeneračky na naši energii – pokud lidé poznají, že to má veliký význam, pořídí si je též. Bude lidí víc a víc, co nebudou platit elektřinu a bude nutné přestavět zákony k obrazu našemu. Nebudeme se muset snažit, svět se nám přizpůsobí sám. A my si to budeme užívat. Nebude nás to stát nervy a budeme v klidu, co vy na to? Je to špatná úvaha?